Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΑ: ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ως πρόβατα επί σφαγή στην ειλημμένη απόφαση ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων.
Είναι άραγε τυχαίο ότι στην επιτροπή δεν συμμετέχει κανείς μερισματούχος; (απόστρατος).
Ποιος είναι αυτός που θεωρεί ότι η τύχη του ΜΤΑ είναι υπόθεση μόνο των ε.ε. συναδέλφων; (προς αποφυγή παρεξηγήσεων η εκτίμηση και εμπιστοσύνη προς τους ε.ε. συναδέλφους μας είναι απεριόριστη).
Τα χιλιάδες μερισματούχα μέλη του ΜΤΑ, των οποίων το μέρισμα και το ΕΚΟΕΜΑ μειώθηκαν περίπου 50%, δεν πρέπει να έχουν άποψη και λόγο για την εις βάρος τους βίαια επιβαλλόμενη ενοποίηση των ταμείων με σκοπό την προσωρινή διάσωση του ΜΤΣ και τη μελλοντική διάλυση όλων των ταμείων;
Γιατί δεν θέτουν ως προτεραιότητα την διακηρυγμένη προϋπόθεση κατά τους ίδιους, πρώτα εξυγίανση του ΜΤΣ και μετά οποιαδήποτε μελέτη ενοποίησης των Ταμείων;
Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η θέση του Αρχηγού ΓΕΝ ο οποίος στις 4 Ιουνίου 2013 με έγγραφό του προς τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η άποψη του ΜΤΝ που αποτελεί και θέση του ΓΕΝ , είναι ότι «η υλοποίηση της ενοποίησης των τριών ταμείων προϋποθέτει την προηγούμενη ανάληψη δράσεων για την πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ με μηδενισμό των συσσωρευμένων δικαιωμάτων των μετόχων –μερισματούχων του».
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι κάποιοι μεθοδευμένα και με εξαιρετική επιμονή έχουν προδιαγράψει την εξέλιξη του ΜΤΑ & ΜΤΝ. Έχουν ετοιμάσει τις νέες ιφιγένειες για να φυσήξει ούριος άνεμος στο ταμείο του ΜΤΣ.
Θα πρέπει  να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε, αμαχητί, την βίαιη απαλλοτρίωση της ήδη λεηλατημένης περιουσίας μας.
Ως ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας, απαιτούμε την εκπροσώπηση των τριών ΕΑΑ στην συγκροτηθείσα επιτροπή.
Η υπόθεση του ΜΤΑ και ο αγώνας για την υπεράσπισή του δεν αφορά μόνο το ΔΣ της ΕΑΑΑ, είναι υποχρέωση όλων μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και στις μελλοντικές γενεές των παιδιών του Ελληνικού λαού που θα υπηρετήσουν την ΠΑ και την πατρίδα.

ΥΓ. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, Απτχος (Ι) κ. Κ. Ιατρίδης, το θέμα θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη στην ΕΑΑΑ στις 17 Σεπ 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου