Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μας τάραξαν στους φόρους και έχασαν τον στόχο για τα έσοδα στο 7μηνο!




smarasmnimonio
Απόκλιση 4% στα φορολογικά έσοδα το πρώτο επτάμηνο του έτους, σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί.
Και να φανταστεί κανείς, ότι οι στόχοι του πρώτου εξαμήνου ήταν και μειωμένοι και μικρότεροι από τα προηγούμενα έτη, καθώς έχουν μεταθέσει όλα τα φορολογικά βάρη για το δεύτερο μισό του 2013.
Ο κόσμος έχει γονατίσει στους φόρους και πλέον τα στοιχεία γίνονται οι αδιάψευστοι μάρτυρες. Σε επίπεδο επταμήνου 2013 οι Δ.Ο.Υ. εισέπραξαν 14,80 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 15,42 δισ. ευρώ ήτοι σημειώθηκε απόκλιση 4% σε σχέση με το στόχο.
Με βάση τα οριστικά στοιχεία για το μήνα Ιούλιο 2013 οι Δ.Ο.Υ. εισέπραξαν 2,94 δισ. ευρώ, έναντι στοχοθεσίας 2,91 δισ. Ευρώ, ήτοι σημειώθηκε υπέρβαση του στόχου κατά 1,1%.
Που οφείλεται αυτή η αύξηση τον Ιούλιο; Όχι σε μια μόνιμη και σταθερή – λογική φορολογία, αλλά στα χαράτσια που έχουν βάλει στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ, ΦΑΠ).
Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πρώτη δόση τριών φόρων: φορολογία εισοδήματος, ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012). Όσοι δεν έχουν λάβει εκκαθαριστικά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν οι ίδιοι και να πάνε να τα πληρώσουν σήμερα, αλλιώς θα έχουν προσαύξηση.
Αυτοί οι τρεις φόροι θα φέρουν έσοδα 700 εκατ ευρώ, αν τελικά εισπραχθούν στο σύνολό τους. Στο Υπουργείο Οικονομικών περιμένουν τη Δευτέρα για να κρίνουν αν η πορεία των εσόδων πάει καλά, με άλλα λόγια αν ο κόσμος έχει ακόμα λεφτά και πληρώνει τους φόρους του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου