Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι περικοπές για τους στρατιωτικούς ΔΕΝ έχουν τελειώσει

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι υπήρξε συνάντηση και συεργασία με τον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και σ΄ αυτή επισημάνθηκε η “αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης των μη περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις Στρατιωτικών, απόφαση που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός”.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές -δεχόμενοι και επιθέσεις- η ιστορία των περαιτέρω περικοπών στους στρατιωτικούς δεν έχει τελειώσει. Κάθε άλλο. Και ορθώς η ΠΟΣ το έθεσε στον Κεδίκογλου. Τι απάντησε εκείνος;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣ “ο κ. Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι ο κλάδος των Στρατιωτικών έχει υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, μας διαβεβαίωσε ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η αποκατάσταση των αδικιών  αυτών μόλις η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το καταστήσει εφικτό, που το προσδιορίζει στις αρχές του 2014, οπότε αναμένεται η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Παράλληλα δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά τον κ. Πρωθυπουργό, στον οποίο θα δώσει και τη σχετική επιστολή, προκειμένου όπου απαιτηθεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία”.

Φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να τη δώσει την επιστολή γιατί ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη δεν είπε λέξη για τους στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου