Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθετε πώς θα…κόψετε 73 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στις μέρες μας οι ευκαιρίες εξοικονόμησης ολοένα αυξάνονται με νέα αποδοτικότερα προϊόντα και επιδοτούμενα προγράμματα αναβάθμισης παλιών κτηρίων.
Επιπλέον, υπάρχουν εύκολες λύσεις σχεδόν μηδενικού κόστους για την άμεση μείωση του λογαριασμού ρεύματος. Κάντε τα παρακάτω κατά προτίμηση συνδυαστικά και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα:
1. Παρακολουθήστε την κατανάλωση σας
Για να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε εύκολα να γλυτώστε αρκετά χρήματα από το λογαριασμό της ΔΕΗ αρκεί να ξέρετε...
ότι από 1/1/2011 όλη η κατανάλωση ενός νοικοκυριού τιμολογείται με την τιμή της μεγαλύτερης κλίμακας στην οποία φτάνει.
Όπως φαίνεται στον πίνακα εάν η κατανάλωση ξεπεράσει τις 2000 και φτάσει τις 2001 κιλοβατώρες, τότε θα πληρώσετε αυτή την μία επιπλέον κιλοβατώρα 73€. Εφόσον λοιπόν παρακολουθείτε την κατανάλωσή σας και φροντίσετε να παραμείνετε κάτω από τις 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Θα έχετε κάνει ένα εύκολο πρώτο βήμα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων.
2. Βάλτε νυχτερινό τιμολόγιο*
Το κόστος του νυχτερινού όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα, είναι χαμηλότερο από τη μέση τιμή της ημερήσιας χρέωσης κατά 36%. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότιοι νυχτερινές κιλοβατώρες δεν προσμετρούνται στο σύνολο το οποίο σας ανεβάζει κλίμακα χρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι ένα σπίτι που κατανάλωνε 2001 κιλοβατώρες θα επωφεληθεί και από τη χρέωση του 1/3 με 1/4 της κατανάλωσης με 36% μικρότερη τιμή, και θα γλιτώσει και το “καπέλο” των 73€ για 1 κιλοβατώρα κερδίζοντας συνολικά 115€ περίπου το τετράμηνο.
*Το νυχτερινό τιμολόγιο έχει δυο περιόδους λειτουργίας (Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου 02:00-08:00 και 15:30-17:30, Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 23:00-07:00)
3. Κάντε αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται σε 4 κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων παρέχοντας τη δυνατότητα να μειωθεί κατά 45% το κόστος της κιλοβατώρας της ημέρας ακόμη και πιο κάτω από αυτή της νύχτας στα 10,6λεπτά! Η αίτηση υποβάλλεται πολύ απλά, μια φορά, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.
Λύσεις για οικονομική θέρμανση!
Τα επώνυμα κλιματιστικά inverterκαι οι άλλες αντλίες θερμότητας είναι συσκευές οι οποίες παρέχουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με συσκευές όπως σόμπες, κάτοπτρα, θερμοπομπούς, αερόθερμα κλπ.
Επιπλέον το νυχτερινό τιμολόγιο παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τα κλιματιστικά για θέρμανση το χειμώνα ακόμη πιο οικονομικά. Μπορείτε να βρίσκετε το σπίτι σας ζεστό το πρωί ή να το ζεστάνετε γρήγορα και οικονομικά το μεσημέρι όταν θα γυρίσετε από τη δουλειά.
Ακόμη και σε σπίτια που δεν διαθέτουν κλιματιστικά, συμφέρει η εγκατάστασή τους για θέρμανση, συμπληρωματικά ή ως αντικατάσταση του λέβητα, αφού απαιτούν την μικρότερη επένδυση με απόσβεση περίπου σε 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου