Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ( 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Την «Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου, τίμησε με...
εορταστικές εκδηλώσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ενώ ομιλία εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη δράση των Εθνικών Ευεργετών, που με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.
«Αρκετά από τα έργα που μας κληροδότησαν οι Έλληνες ευεργέτες δεσπόζουν μέχρι σήμερα στον ελληνικό χώρο, ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας κληρονομιάς, μεταλαμπαδεύοντας έτσι τον ψυχικό πλούτο, τα ευγενή ιδεώδη, τα αλτρουιστικά συναισθήματα και την φιλοπατρία στις σύγχρονες γενιές», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, ο κ. Παπάς.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικών Ευεργετών εντός της ΔΕΘ από εκπρόσωπο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εκπρόσωπο του στρατηγού διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτριο Βάνη που εκπροσώπησε τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπο του δημάρχου, της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης και του ΕΒΕΘ.
Την ΕΑΑΑ/Θεσσαλονίκης  εκπρωσώπησε ο Πρόεδρος του  Παραρτήματος  Σμχος εα   Ιωάννης   Γιαπουτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου