Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπλήρωση Ηθικής υποχρεώσεως της Πολιτείας προς τους νεκρούς των ΕΔ



Διορίστηκαν στο Δημόσιο 72 συγγενείς ισάριθμων νεκρών στελεχών των ΕΔ

Η εκπλήρωση ηθικού χρέους της Ελληνικής Πολιτείας προς τις οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα υλοποιήθηκε σήμερα, με το διορισμό 72 μελών οικογενειών στελεχών των ΕΔ αυτής της κατηγορίας στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα,... ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια Υπουργεία αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ «Ο συνολικός αριθμός των σχετικών αιτημάτων από τις οικογένειες των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, που ικανοποιήθηκε είναι 72».

Αναφορικά με το θέμα ο Δ. Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με τη ρύθμιση αυτή εκπληρώνεται μια ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους επιτελώντας το καθήκον τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο ΥΔΜ&ΗΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Στο πλαίσιο των περιορισμένων προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο τη διετία 2013-2014, η Πολιτεία λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ορισμένους συμπολίτες μας. Αυτή τη μέριμνα δείχνουμε σήμερα – και αυτή την ηθική υποχρέωση εκπληρώνουμε – αποκαθιστώντας στενούς συγγενείς των ανδρών και γυναικών των ΕΔ της χώρας που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα, την ίδια ηθική υποχρέωση έχουμε και απέναντι σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν προς χάριν της Πατρίδας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αιτημάτων που ικανοποιήθηκαν με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση, περιλαμβάνεται συγγενής του Υποσμηναγού (Ι) Γιώργου Λυκούδη, ο οποίος στις 14/10/2004, κατέπεσε με το F-16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ασκήσεως.

Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του Σμηναγού (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 26/8/2010, όταν το F-16 του κατέπεσε κοντά στην Ιεράπετρα Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής, ένας συγγενής του Αρχιλοχία (ΑΣ) Κωνσταντίνου Γκιώκα, που στις 30/7/2010, κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο AH-64DHA Longbow Apache στην Πάχη Μεγάρων, καθώς και συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18/5/2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4Ε, κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δυο κορίτσια, που έμενα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου