Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΟΕΜΑ-ΕΚΟΕΜΣ-ΕΚΟΕΝ: ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ποιος ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για το ΕΚΟΕΜΣ

20.09.2013 | 00:11
Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη “σιωπηρή” ένταξη των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α στα επικουρικά ταμεία”, ζητά ο παραιτηθείς υφυπουργος Εργασίας και βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.

Σε ανακοίνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος που ηγείται αναφέρει:


«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε να ασχοληθεί τον αρμόδιο για τα Οικονομικά, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει τη νομιμότητα της «σιωπηρής» ένταξης των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α στα επικουρικά ταμεία, τις πιθανές περιπτώσεις υπεξαιρέσεων σ’ αυτά και έχει αναζητήσει και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν για την απόφαση κουρέματος των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. και γνωστοποίησε την πρωτοβουλία τους για την ανακίνηση του θέματος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και των οικονομικών εισαγγελέων.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταξύ άλλων τόνισε ακόμη τα εξής:
«Την ώρα που τα μερίσματα των αποστράτων τόσο στα Μετοχικά τους Ταμεία, όσο και στα ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α ευρίσκονται σε συνεχόμενη καθοδική πορεία εξαιτίας των αποφάσεων για ένταξη τους στο PSI και των αυξημένων αποστρατειών, ακούγονται πολλά για κακοδιαχείριση των ταμείων αυτών, παράνομες αποφάσεις σε βάρος των εσόδων τους, ακόμη και για κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών, την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλάει για διαφάνεια, χωρίς να απομακρύνονται άμεσα οι εμπλεκόμενοι»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου