Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Για ένα μήνα οι Καταριανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν στην Τανάγρα από τους πιλότους της ΠΑ



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ξεκίνησε σήμερα η συνεκπαίδευση
 
Ολοκληρώθηκε η άφιξη της πολυμελούς αεροπορικής αντιπροσωπίας της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, όπου θα παραμείνουν για συνεκπαίδευση με τους Έλληνες Αεροπόρους για έναν ολόκληρο μήνα, μια συνεκπαίδευση που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί!Συνολικά τέσσερα μαχητικά Mirage 2000-5 Mk.9 με 15 πιλότους και 105 τεχνικούς έφτασαν στην Τανάγρα προκειμένου να συνεκπαιδευτούν με το προσωπικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, που πετά επίσης Mirage 2000-5 Mk.2. Το πλήθος του υλικού που χρησιμοποιήθηκε μεταφέρθηκε με τέσσερα σύγχρονα μεταφορικά αεροσκάφη C-130J-30 και ένα (από τα δύο συνολικά που διαθέτουν) αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών C-17A Globmaster III! Και όλα αυτά τα σύγχρονα αεροσκάφη για ένα κράτος με Ένοπλες Δυνάμεις στις οποίες υπηρετούν συνολικά 11.500 ανδρών συνολικά, από τους οποίους οι 1.500 στην Αεροπορία τους!
Ως προελέχθη, από 16/9/2013 άρχισαν  οι πρώτες πτήσεις εξοικειώσεως των Καταριανών πιλότων με τους Έλληνες συναδέλφους τους, η αλληλοενημέρωση επί των δύο διαφορετικών εκδόσεων του αεροσκάφους Mirage 2000-5 που χρησιμοποιούν οι δύο Αεροπορίες και η εκπαίδευση των Καταριανών θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση βολών βλημάτων αέρος-αέρος στα πεδία βολής Κρήτης και Ζακύνθου από τα αεροσκάφη τους. Τα βλήματα αυτά τα έχουν φέρει οι Καταριανοί μαζί τους.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επαφή των δύο Αεροποριών πραγματοποιήθηκε το 2011 στη διάρκεια της επιχειρήσεως του ΝΑΤΟ και των υπολοίπων χωρών εναντίον της Λιβύης του Καντάφι. Τότε έξι Καταριανά Mirage 2000-5 επιχειρούσαν για αρκετούς μήνες από την αεροπορική βάση της Σούδας και ήλθαν σε επαφή με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την οργάνωση και το προσωπικό της από κοντά, τους εκτίμησαν και τώρα ήλθαν εδώ για να εκπαιδευτούν για ένα μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου