Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

prport  


Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πρεβέζης

Οι χειρότεροι φόβοι μας δυστυχώς άρχισαν να υλοποιούνται, όταν με ημερομηνία 26-3-2013 η κτηματική υπηρεσία του νομού Πρέβεζας, κοινοποίησε στο αντίστοιχο παράρτημα της ΕΑΑΣ, εντολή για την άμεση παράδοση των Γραφείων που χρησιμοποιεί για εντευκτήριο, στην παραπάνω υπηρεσία.
Το κτίριο, κόσμημα της πόλης, σε θέση φιλέτο κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο και σε περίοπτη θέση, δεν ανήκε στο ΤΕΘΑ αλλά στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου σύμφωνα με διαβεβαίωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ .
Παλαιότερα φιλοξενούσε την τοπική Λέσχη Αξιωματικών.
Πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία άρχισε να το διαμορφώνει σε Λέσχη Αξκων ΕΔ για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Βάσης του Ακτίου δαπανώντας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Ξαφνικά έρχεται η κτηματική εταιρεία του Δημοσίου και ζητά την παράδοση του κτιρίου , αγνοώντας οτι άλλη Δημόσια υπηρεσία το ετοιμάζει για εντατική χρήση! Εν τω μεταξύ πληρώνει ο έρμος φορολογούμενος.
Οπως πληροφορηθήκαμε στις 27-3-2013 ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ καταβάλλει προσπάθειες να παραμείνει Λέσχη Αξιωματικών το κτίριο.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Τον  Σεπτέμβριο στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τον τίτλο «Περιστολή δαπανών του Δημοσίου», ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι στόχος είναι η εξοικονόμηση 15 εκ. ευρώ από ετήσια μισθώματα που πληρώνει το κράτος σε ιδιώτες, για να στεγάζονται υπηρεσίες του. Στο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά που συζητείται στη Βουλή, η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο με βάση το οποίο 3.200 κρατικά ακίνητα θα περάσουν μέχρι το τέλος του 2013 στο λεγόμενο ” Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου “(ΤΑΙΠΕΔ).
Η αρχή γίνεται με 28 ακίνητα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα κτίρια 12 ΔΟΥ ανά την Επικράτεια, τα δύο Αρχηγεία Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Παιδείας, τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τα κτίρια των υπουργείων: Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας), Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ.ά. 
Το Δημόσιο θα «ξεφορτωθεί», ένα επαχθές βάρος κι όλα θα πάρουν έναν καλύτερο δρόμο. Ο νέος πρόεδρος του Ταμείου μάλιστα, , υποστήριξε ότι τα χρήματα από την πώληση θα πάνε για μισθούς και συντάξεις καθώς και για να βρούνε δουλειά οι νέοι.
Όμως τα χρήματα από τις πωλήσεις, με βάση μνημονιακή δέσμευση, είναι υποχρεωτικό να κατατίθενται στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή των δανειστών.
Αντιθέτως, το Δημόσιο στο εξής, με το σύστημα της «πώλησης με επαναμίσθωση», θα πληρώνει ενοίκιο στους ιδιώτες αγοραστές, που εξασφαλίζουν ένα σίγουρο και εγγυημένο εισόδημα ύψους 30 εκατ. ευρώ σε βάθος εικοσαετίας, χωρίς καμία επενδυτική διακινδύνευση και έναντι ελάχιστων υποχρεώσεων, αφού ακόμα και η ασφάλιση όπως και η συντήρηση των κτιρίων θα αναληφθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους. 
Εκτός τούτων, το Δημόσιο, έχει δικαίωμα προτίμησης στην επαναφορά αυτών των κτιρίων, μετά την παρέλευση του χρόνου εκμίσθωσης και, χάρη στο…τέχνασμα αυτό, θα έχει καταφέρει να πληρώσει μια φορά τους δανειστές κι άλλη μια τους τωρινούς αγοραστές για δικά του ακίνητα που μπορούσε να χρησιμοποιεί δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου