Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση στα Χανιά. Αμέσως μετά αρχίζουν τα δύσκολα


Η συγκέντρωση των στρατιωτικών στα Χανιά εν ενεργεία και απόστρατων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πάει καλά. Είναι τόση η οργή και η απόγνωση που οδηγεί κόσμο στο δρόμο, ακόμη και ανθρώπους που δεν πίστευαν ότι θα συμμετείχαν στη ζωή τους σε διαδήλωση.

Τα δύσκολα θ΄ αρχίσουν αμέσως μετά από το τέλος της συγκέντρωσης. Και αυτά έχουν να κάνουν με το πως το “μέτωπο” των στρατιωτικών απόστρατων και εν ενεργεία θα ξαναγίνει “μπετόν”.

Πως θα βρουν τρόπους για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή τους, η οποία θα πρέπει να φθάσει στους πολίτες και να τους εξηγήσει ότι αυτό που στην πραγματικότητα γίνεται δεν είναι η περικοπή μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών ,αλλά το “ξεθεμελίωμα” της Εθνικής Άμυνας. Αυτό γίνεται και οι μόνοι που μπορούν να το σταματήσουν είναι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί.

Όλες οι πλευρές λοιπόν πρέπει με νηφαλιότητα πλέον να διανύσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους. Και όλοι μαζί πρέπει να συμφωνήσουν πως θα αντιδρούν από δω και πέρα στις νέες επιθέσεις που αναμένονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν σημαίνει αυτό ότι οι στρατιωτικοί πρέπει με το ζόρι να συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Μπορούν να υπάρξουν πολλές εξίσου δυναμικές στο περιεχόμενο παρεμβάσεις. Ηχηρές παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο να αποκαλύπτουν στους πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει στην Εθνική Άμυνα της χώρας.

Το κύρος αξιοσέβαστων απόστρατων, η “πείρα” των εν ενεργεία στη διατύπωση έγγραφων ερωτημάτων , η αρθρογραφία “μεγάλων ονομάτων” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μερικές πρόχειρες σκέψεις. Θα υπάρχουν και πολλές άλλες. Ευτυχώς πλέον το διαδίκτυο έχει εξουδετερώσει τον κίνδυνο της “φίμωσης” και του “αποκελεισμού” ,οποιουδήποτε θέλει να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του με σοβαρότητα αλλά και με δυναμισμό.

Πρώτα απ΄ όλα όμως πρέπει να επέλθει ξανά ηρεμία στους στρατιωτικούς. Απόστρατους και εν ενεργεία, “θεσμικούς” και μη “θεσμικούς”. Ο αφανισμός που συντελείται στην Εθνική Άμυνα τους αφορά όλους. Και μας αφορά όλους αφού όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη γράψει, κατάρρευση της Εθνικής Άμυνας θα σημάνει αυτομάτως κατάρρευση του κράτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου