Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Α.Κί.Σ - Η Ηθική και Αξιοπρέπεια του Στρατεύματος και το Γένος

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ της 25 Ιουλ 2012, που αφορούσε στην παραίτηση Ζιαζιά και έλεγε: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος» αναμέναμε, όλοι οι ε.ε. και ε.α. στρατιωτικοί, να δούμε από πλευράς ΥΠΕΘΑ ή ΓΕΕΘΑ μια ανάλογη ανακοίνωση σχετικά με την «Ηθική και Αξιοπρέπεια» του Στρατεύματος.

Αντ’ αυτού στη θέση του Α/ΓΕΣ τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα δυο Αντιστράτηγοι ενώ ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει μέχρι σήμερα.

Είναι εύλογη η απορία μας αν ο παραιτηθείς Α/ΓΕΣ ήταν απλώς ένας ευφάνταστος ψεύτης ή αν τελικά οι λόγοι της παραιτήσεώς του, που άπτονταν της ηθικής και της αξιοπρεπείας του στρατεύματος έχουν αρθεί ή αν αποκαταστάθηκαν οι αιτίες που γεννούσαν μια ανήθικη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που εξανάγκασαν έναν Α/ΓΕΣ να παραιτηθεί!

Δηλαδή αν οι λόγοι δεν ήρθησαν, τότε πώς οι διάδοχοί του αποδέχθηκαν τη διαδοχή και πώς αισθάνονται που παραμένουν σε αυτή την θέση; Και ποια άραγε είναι η άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ; Και αν έχει άποψη γιατί δεν την κατέθεσε; Συνεχίζει να σιωπά αλλά όταν πρόκειται να στηρίξει πολιτικά τις επιλογές κάποιου υπουργού της συγκυβέρνησης, αναπτύσσει ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

Ακόμη βλέπουμε τον Α/ΓΕΕΘΑ να τιτιβίζει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη σιγουριά και άνεση, για πολύ σοβαρά θέματα, όπως αυτό του ελληνικού γένους ως προϋπόθεσης συμμετοχής στη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων των ΑΣΕΙ. Μας ανακοίνωνε λοιπόν ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ: «Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρ. Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος»

«Να ρυθμίσουμε»; Σε ποιους αναφερόταν μιλώντας σε α΄ πληθυντικό;
«Επιβάλλεται»; Σε ποιους απευθυνόταν ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ;

Τελικά η στιγμή έφυγε κ. Αρχηγέ, πέταξε όπως πετάνε τα τιτιβίσματά σας. Ο ΥΕΘΑ στην ΕΔΥΕΘΑ/24/04 Απρ 13 περί εισαγωγής στα ΑΣΕΙ δεν συμπεριέλαβε το γένος!

Άραγε το πρόβλημα της ηθικής και αξιοπρεπείας παραμένει;

Και τελικά υπάρχουν Αρχηγοί ή απλά μόνον διορισμένοι βαθμοφόροι;

                          Για την Α.Κί.Σ.

                     Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου