Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Όλες οι ειδοποιήσεις στο Taxisnet


Συνεχή επαφή και πρόσβαση στη μερίδα τους στο Taxisnet θα πρέπει να έχουν οι φορολογούμενοι. Ο λόγος;

Στο διαδίκτυο θα «φορτώνεται» κάθε είδους ειδοποιητήριο για, ακόμη και αυτά που αφορούν σε κατασχετήρια και πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.

Όπως λέει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου στο capital.gr «εμείς θα φορτώνουμε κάθε ειδοποίηση στο Taxisnet και ο φορολογούμενος θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μπαίνει στη μερίδα του και να ενημερώνεται».

Στη μερίδα του φορολογούμενου στο Taxisnet θα φορτώνονται:

-ειδοποιητήρια για πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών
-κατασχετήρια ακινήτων που εκδίδουν οι φορολογικές αρχές
-προσκλήσεις ελέγχου
-κάθε είδους ειδοποίηση που αφορά τον φορολογούμενο, όπως μηνύματα για επικαιροποίηση στοιχείων του κλπ

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός καθώς κατά την ηλεκτρονική επίδοση ειδοποιητηρίων θα αρχίζουν να τρέχουν και προθεσμίες για πληρωμές χρεών αλλά και λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι η κατάσχεση ακινήτων, υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών κλπ.
Πηγή:www.capital.gr


Σημείωση taxheaven:
Με το άρθρο 5 του ν.4174/2013 ορίζεται ότι θα εκδοθεί απόφαση του Γενικού Γραμματέα, με την οποία θα καθορίζονται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κοινοποίησης και ιδίως τα σχετικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας των φορολογουμένων, το σημείο ανάρτησης στο λογαριασμό της κοινοποιούμενης πράξης, ο τρόπος πιστοποίησης των ηλεκτρονικών ιχνών παραλαβής, η δημιουργία πιστοποιητικού παραλαβής και τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ειδοποίησης.
Συνεπώς η επίσκεψη και μόνο του φορολογούμενου στον λογαριασμό του δεν συνεπάγεται και την αυτόματη παραλαβή της οποιαδήποτε κοινοποιούμενης πράξης, και ειδικά αυτής που αφορά κατάσχεση.
Για την ηλεκτρονική κοινοποίηση το Υπ.Οικονομικών θα πρέπει οπωσδήποτε πριν εκδώσει την απόφαση να λάβει υπόψιν του και την Γνωμ. του νομικού Συμβουλίου  443/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου