Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΔΟΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ


Picture 0 for Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος για όλους
Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος για όλους
Ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής της φορολογικής δήλωσης
«Πρέπει οι φορολογούμενοι και οι φοροτεχνικοί κα καταλάβουν ότι από φέτος δεν παίζει κανένα ρόλο ο χρόνος υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το χρόνο πληρωμής του φόρου εισοδήματος. Ελπίζω να μην εμφανιστούν όλοι στο taxis την τελευταία εβδομάδα». 

Με αυτά τα λόγια ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφραζε την ανησυχία του για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και φέτος οι φορολογούμενοι την πεπατημένη των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή να επιλέξουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας για την υποβολή θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο καθυστερούν και την πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει από φέτος και μάλιστα, όπως λέει το ίδιο στέλεχος, δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Φέτος και κάθε χρόνο η εφαρμογή στο taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στις 20 Μαρτίου και θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Οι δηλώσεις από όλους τους φορολογούμενους υποβάλλονται μέσα σε αυτήν την περίοδο χωρίς να υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή την πηγή του εισοδήματος, όπως ίσχυε στο παρελθόν. Ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής της φορολογικής δήλωσης όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε τρείς δόσεις. Έως τις 30 Ιουλίου η πρώτη, έως τις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη και έως τις 30 Νοεμβρίου η τρίτη.

Κατά συνέπεια δεν παίζει κανένα ρόλο ο χρόνος υποβολής της δήλωσης ούτε μπορεί να γίνει καθυστέρηση στην πληρωμή του φόρου. Να σημειωθεί ότι όλοι οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση με ηλεκτρονικό τρόπο. Θα πρέπει, τέλος, να διακρατήσουν τα δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσης προκειμένου να τα επιδείξουν στην περίπτωση που κληθούν για φορολογικό έλεγχο αναφέρει το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου