Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ:Oι οδηγίες του υπ. Οικονομικών για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τις πρώτες οδηγίες για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις, που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Με το σχετικό κείμενο, οι φορολογούμενοι ενημερώνονται για το ποιοι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης θα εμφανίζονται (ή θα πρέπει να εμφανίζονται) συμπληρωμένοι...
από τους εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για το τι θα πρέπει να πράξουν, σε περίπτωση που τα στοιχεία λείπουν ή είναι λανθασμένα.
Στους φορολογούμενους, ουσιαστικά, συνιστάται να κάνουν υπομονή μέχρι τις 28 Μαρτίου, καθώς τότε εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί σε ασφαλιστικά ταμεία και εργοδότες, προκειμένου να αποστείλουν τις πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν καταρχήν με τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο, προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε θα αποσταλούν τα στοιχεία στο Taxis.
Στο κείμενο των οδηγιών αναφέρεται ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει η προσυμπλήρωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει μόνος του τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να κληθεί να στείλει τις σχετικές βεβαιώσεις.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο με τις πρώτες οδηγίες για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου