Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΩΣΕΩΝ :Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 05/14

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία, 24 Μαρ 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 05/14
1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, μετά τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί διανομής μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., που σημειωτέον δεν αφορά τους αποστράτους, με τον τρόπο που έχει γνωστοποιηθεί και έχοντας το δικαίωμα να εκφράζει και τις απόψεις των εν ενεργεία και να προασπίζει τα συμφέροντά τους, δηλώνει τα ακόλουθα :
α. Η επιστροφή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν λόγω Στελέχη υποδηλώνει την παραδοχή του μεγέθους της αδικίας που έχουν υποστεί έως σήμερα (δικαίωση που αναμένεται να επέλθει και μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης), αλλά δυστυχώς με τον τρόπο που δίνεται, αφενός δημιουργεί πρόβλημα κοινωνικού αυτοματισμού, αφετέρου υποβαθμίζει ακόμα και την όποια προσπάθεια αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος.
β. Aς μην λησμονούμε ότι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται και στην υπερβολική περικοπή των μισθών και κυρίως των συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
γ. Εφόσον πρέπει να γίνει κατανομή, αυτή επιβάλλεται να γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις θυσίες των εν ενεργεία στην εκτέλεση του καθημερινού καθήκοντος, σε συνδυασμό με την κατάφωρη αδικία που έχει γίνει εις βάρος τους, αναφορικά με το μερίδιο συμμετοχής στα μέτρα λιτότητας και όχι ως επιβεβαίωση της φτωχοποίησής τους.
δ. Με τον τρόπο διανομής που έχει αναγγελθεί, δεν γίνεται αναπλήρωση αναλογικά με την περικοπή που έχει υποστεί έκαστος, αλλά με ένα πλαφόν 1.500,00 € μικτά, που ορθώς περιλαμβάνει τους χαμηλόβαθμους και με λίγα έτη υπηρεσίας Στρατιωτικούς, αλλά στην ουσία εξαιρεί την ραχοκοκκαλιά του Στρατεύματος που είναι οι Υπαξιωματικοί με μεγάλη προυπηρεσία, όπως και την πλειονότητα των Αξιωματικών, που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες περικοπές.
ε. Η παροχή αυτή δεν θα πρέπει να είναι εφάπαξ, αλλά διαρκής και στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενταχθεί στις μηνιαίες αποδοχές των εν ενεργεία.
2. Καλούμε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο σύστημα ενίσχυσης και αποκατάστασης των αδικιών εις βάρος των Στελεχών των Ε.Δ.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο
Αντιστράτηγος ε.α. Παντ. Μαυροδόπουλος
Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Ιωαν. Κρασσάς
Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. Σπ. Περβαινάς
Πρόεδρος ΕΑΑΝ & Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος ΠΝ (Ε) ε.α. Γ. Γεωργακόπουλος
Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος ΠΑ (Ι) ε.α. Κ. Ιατρίδης
Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος ΠΑ (Ρ) ε.α. Ι. Κρανιάς
Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
Για την ακρίβεια
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς
Πρόεδρος Συντονιστικού Συμβουλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου