Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πότε θα αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών

 

Πότε θα αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών


Με απόφαση του Διοικητικού Συµβουλίου του ΟΑΣΑ θα αποζηµιώνονται και οι κάτοχοι των ετησίων καρτών απεριορίστων διαδροµών, υιοθετώντας πρόταση της ανεξάρτητης αρχής.

Σύµφωνα µε την απόφαση, η αποζηµίωση θα πραγµατοποιείται είτε µε µείωση επί της αξίας της ετήσιας κάρτας, είτε µε παροχή ισόποσης αξίας εισιτηρίων, ανάλογα µε τις ηµέρες της απεργίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών και ?ικτύων του 2013, που ρύθµιζε την αποζηµίωση για τους κατόχους µηνιαίων καρτών κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, µετά την αποδοχή αντίστοιχης πρότασης της Αρχής.

Υπενθυµίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε προτείνει την πρόβλεψη αποζηµίωσης για τους κατόχους ετήσιας και µηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδροµών υπό τη µορφή παροχής δωρεάν εισιτηρίων για κάθε ηµέρα απεργίας.

Η πρόταση της Αρχής είχε υποβληθεί κατά το διάστηµα των απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς το 2011, κατόπιν υποβολής αναφορών πολιτών και µε γνώµονα την ήδη εξαιρετικά δύσκολη δηµοσιονοµική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου