Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Νούμερο 1 σε εμπιστοσύνη από τους πολίτες οι Ένοπλες Δυνάμεις - Τι προκύπτει από δημοσκόπηση

Μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει ολοκληρώσει έρευνα που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο μεταξύ άλλων ποιους θεσμούς εμπιστεύονται οι Έλληνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην πρώτη θέση με έναν στους δύο Έλληνες να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους. Τα ποσοστά όλων των θεσμών έχουν πέσει σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες ανάλογες δημοσκοπήσεις στις οποίες οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν τη δεύτερη θέση πίσω από την Εκκλησία. Τώρα πέρασαν στη κορυφή της λίστας με τους θεσμούς που οι Έλληνες εμπιστεύονται, αν κι έχουν πέσει αρκετά από το “σταλινικό” ποσοστό που είχαν και ξεπερνούσε το 70%.

Παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες των πολιτικών που με τις αποφάσεις τους είτε απαξιώνουν ,είτε προσπαθούν να μετατρέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε “μπαμπούλα” εναντίον των πολιτών , οι Έλληνες δείχνουν να καταννοούν απόλυτα τη σημασία τους . Κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Τα ποσοστά αποδοχής ασφαλώς δεν “τρώγονται”, ούτε πληρώνουν χαράτσια ,δάνεια και λογαριασμούς. Οι στρατιωτικοί που με βάση τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί εμπιστευόμαστε είναι άνθρωποι,πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί μας διαρκώς ξεχνούν. Η λογική που όλοι έχουμε για τους στρατιωτικούς είναι ίσως ότι η στολή και τα γαλόνια τους κάνει “άφθαρτους” από τα κοινά προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι έτσι και καλό είναι να το καταλάβουμε.

Όσο για την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων που δυστυχώς βρίσκουν ανταπόκριση στην ηγεσία τους , να επιστρέψουν οι ΕΔ στη δεκαετία του 50 ,του 60 και του 70, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αν θέλουν οι ίδιοι να γυρίσουν το χρόνο πίσω ...καλό ταξίδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου