Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επανέρχεται το γένος για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές



                 

 

Επανέρχεται το γένος για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Τροπολογία 85 βουλευτών






85 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ,το θέμα της επαναφοράς του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές. Σύμφωνα με πληροφορίες  η τροπολογία είναι έτοιμη και θα περάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο προβληματισμός που υπήρχε στην κυβέρνηση για τις πιθανές αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και η διστακτικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ξεπεράστηκαν και υπερίσχυσε η άποψη να λυθεί αυτό το ζήτημα μ΄ αυτό το τρόπο εδώ και τώρα. Το θέμα της τροπολογίας χειρίστηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκος, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ το τελευταίο ειδικά διάστημα με τις στρατιωτικές σχολές.

Η τροπολογία θα περάσει αφού αναμένεται να υποστηριχθεί από ΝΔ-Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και Χρυσή Αυγή.

Αυτό που μεταξύ άλλων “μέτρησε” για την απόφαση να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αξιωματικών θεωρούσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αδιαφορεί για τις συνέπειες που θα έχει στην ομοιογένεια των ενόπλων δυνάμεων η είσοδος αλλοδαπών που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός Ε.Ε.

Ηδη υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 7% του συνόλου των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι Ελληνες στο γένος, ποσοστό που αναμένεται αναλογικά να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, λόγω και της μείωσης των εισακτέων στις ΑΣΕΙ που έχει επιβάλει το τρίτο μνημόνιο.

Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς μία ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο εν αποστρατεία όσο και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του Βενιζέλου για την εγκύκλιο που αφορά στην εισαγωγή στις ΑΣΕΙ, όπου αναγράφεται στα προσόντα των υποψηφίων η ελληνική ιθαγένεια και όχι το γένος, όπως αναγραφόταν στη σχετική εγκύκλιο του 2009.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου