Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΣΑΜΑΡΑ




Προς το παρόν είναι βέβαιο ότι εισπράττουν κατανόηση και δέσμευση μόνο για το εργασιακό των αποστράτων. Όλα τ΄ άλλα παραμένουν στον αέρα. 
Για τις νέες περικοπές που έρχονται το 2014, υπήρξε μία υπόσχεση ,ότι η κυβέρνηση "θα δει το θέμα".  

Τι έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους προέδρους των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων; Επί της ουσίας μόνο την άρση της απαγόρευσης εργασίας για τους απόστρατους. Τίποτα άλλο.

Η ουσία των όσων ειπώθηκαν μπορεί να αποδοθεί σε μια φράση που θα μπορούσε να ήταν “μόνο λεφτά μην μου ζητήσετε”. Αλλιώς λέγεται ότι “αυτά που ζητάτε έχουν κόστος”, για το δημόσιο ταμείο εννοείται, γιατί το κόστος που έχουν πληρώσει μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι, φαίνεται ότι δεν απασχολεί.

Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ θερμός με τους απόστρατους λένε οι πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να του ζητήσει να δει το θέμα των μερισμάτων του ΜΤΣ. Θα το δει ήταν η απάντηση και γενικώς με υποσχέσεις αποχώρησαν από το Μαξίμου οι απόστρατοι.

Αρκούν; Νομίζουμε πως όχι. Με συντάξεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων στα 1280 ευρώ, θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να διαχειριστεί την οργή και τις αντιδράσεις των απόστρατων,οι οποίοι θεωρούν ότι παραπλανήθηκαν και τελικά θίχτηκαν περισσότερο απ΄ όλους από μια κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι έχει “προνομιακή” σχέση με το χώρο των αποστράτων.
 
Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ Αντωνιαδη Ιωαννη  ,   που συμμετείχε και στη σύνταξη του υπομνήματος,  λέχθηκαν τα παρακάτω: "Για το 2013 ο Πρωθυπουργός μίλησε για αδυναμία υλοποίησης των βασικών αιτημάτων αλλά δεσμεύτηκε (όπως είπε) για απελευθέρωση του εργασιακού (χάνει λεφτά το κράτος είπε, με αυτό το μέτρο), για επανεξέταση του ποσού των 66 εκατομ. (μάλιστα πήρε τ/φ και τον Σταϊκούρα), για ενίσχυση των Μ.Τ. και εφησύχασε τα στελέχη για την ακίνητη περιουσία και το ΝΝΑ και πως θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν το μισθολόγιο των Ε.Δ. από τις μειώσεις του 2014......."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου