Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αργυρόκαστρο: 89 κιβώτια με οστά Ελλήνων στρατιωτών



Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
Αργυρόκαστρο: 89 κιβώτια με οστά Ελλήνων στρατιωτών

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη της αναζήτησης των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία, στη Βουλιαράτη Αργυροκάστρου υπάρχουν 89 κιβώτια με οστά αγνώστων στρατιωτών.

Στο νεκροταφείο του χωριού υπάρχουν ακόμη 59 τάφοι  Ελλήνων στρατιωτών, όπως έχει εντοπίσει η «Albanian Screen»... η οποία δημοσιεύει φωτογραφίες από τα μεταλλικά κιβώτια με τα οστά, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε χώρο της εκκλησίας στη Βουλιαράτη.

Εικάζεται ότι πρόκειται για λείψανα των νεκρών Ελλήνων στρατιωτών από τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο και έχουν παραμείνει από το 1999 στην εκκλησία του χωριού για να υποβληθούν σε διαδικασία εξακρίβωσης αν πράγματι είναι οστά Ελλήνων στρατιωτών του Αλβανικού Μετώπου.

Ο ιατροδικαστής Prof.Dr. Bardhyl Çipi   σε συνέντευξή στο στο ‘AS’ διευκρινίζει όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τον εντοπισμό των λειψάνων.

«Το πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι ο καθορισμός των οστών, από πόσους προέρχονται, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ποσότητες λειψάνων. Με τη διαδικασία αυτή γίνεται η ταυτοποίηση των οστών σε σχέση με το φύλο, την ηλικία και σε δεύτερο στάδιο ο προσδιορισμός του θανάτου. Θα πρέπει να καθοριστεί η αιτία κατά την οποία πιστεύεται ότι υπέστη βλάβη το θύμα όταν ήταν ζωντανό και οι τραυματισμοί ή οι βλάβες που παρουσιάστηκαν στα οστά», θα εξηγήσει ο καθηγητής.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια ειδική ανάλυση, ενώ η υπόθεση δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Έλληνα αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελα σε μια Κοινοβουλευτική Σύνοδο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου