Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τα πτητικά 6μηνα των Αποστράτων Ιπταμένων μας, μειώθηκαν κατά 90% !!!Τα πτητικά 6μηνα των Αποστράτων Ιπταμένων μας, μειώθηκαν κατά 90% !!!  

Λάβαμε μια πράξη αναπροασρμογής συντάξεως ενος πρώην Ιπταμένου Ταξιάρχου της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να την "ελέγξουμε" (ακόμα αναμένεται μια ενημερωτική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Γ.Λ.Κ., για το πως υπολογίσθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές Φεβρουαρίου 2013)  και να τη σχολιάσουμε. Εκτός φυσικά απο τα αυτονόητα, που εξακρίβωσαν άπαντες οι απόστρατοι, όταν παρατήρησαν και στο "χαρτί" του ΑΤΜ, το "κουρεμα" που υπέστησαν οι αποδοχές τους, με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου 2013, διαπιστώσαμε μετα λύπης μας και το εξής : Ο συγκεκριμένος Ανώτατος Αξιωματικός είχε καταγεγραμμένα 60 εξάμηνα που αντιστοιχούσαν σε ποσό 776,74 ευρώ. Με τους σχετικούς υπολογισμούς των συνταξίμων του αποδοχών, ο εν λόγω Αξιωματικός, θα ελάμβανε καθαρές συντάξιμες αποδοχές, χωρίς τον συνυπολογισμό των πτητικών του 6μηνων, το ποσό των 1.220 ευρω το μηνα. Αν προστεθεί και το ποσό των 6μηνων στις ακαθάριστες αποδοχές του (776 ευρω), οι συντάξιμες αποδοχές του, μετά τις κρατήσεις-φόρους κλπ, θα αυξηθουν ΜΟΝΟ κατά 82 ευρώ και  θα φθάσουν στο....δυσθεώρητο ύψος των 1.302 ευρω τον μηνα !!!!
Τόσο αποτιμούν οι κύριοι του ΥΟ&Ο, τις υπηρεσίες και την επικινδυνότητα άσκησης του λειττουργήματος τους, αυτών των συναδέλφων???.....
Απαιτείται λοιπόν, ΑΜΕΣΗ νομοθετική ρύθμιση, για απαλλαγή των συγκεκριμένων αποδοχών απο καθε είδους κρατήσεις και φορολόγηση...
Γ.Αντωνιάδης -Οικονομολόγος

1 σχόλιο:

  1. Εδώ κολλάει γάντι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: "Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα".
    Όταν, σε περίοδο οικονομικής κρίσης δίνονται, σε ημετέρους, μισθοί, ακόμη και 17.000 ΕΥΡΩ, πού να βρεθούν λεφτά για τους ανθρώπους που η ζωή τους στην ΠΑ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μόνο ιδρώτας και αμέτρητα "G`s".

    ΑπάντησηΔιαγραφή