Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικού 21-2-2013Ανακοίνωση Συντονιστικού 21-2-2013
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429                                                                           Ημερομηνία  21 Φεβρουαρίου  2013
                                              
                   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο κος Πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που είχε το Συντονιστικό  Συμβούλιο  των τριών Ενώσεων μαζί του την 11-02-13 , δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων
Ο κος Στουρνάρας , πρόσφατα , από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κου Α.Τσίπρα δεσμεύθηκε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο ενώπιον του Ελληνικού Λαού ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ο  κος  Σταικούρας  ,   ο  οποίος  έλαβε , παρουσία μας την 11-02-2013 ,  εντολή από τον κο Πρωθυπουργό να μας γνωρίσει σχετικά με το θέμα που θέσαμε , ότι ενώ για το 2013 το Υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει μόνο από την μείωση των συντάξεων των αποστράτων 67 εκ. € στην ουσία θα εισπράξει 204 εκ. € , ακόμη το διερευνά , αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το μέτρο της διπλής περικοπής των συντάξεων των αποστράτων δεν έγινε για δημοσιονομική προσαρμογή , αλλά τιμωρητικά.
Η Βουλή εψήφισε την  18-02-13 τον νόμο “ Εγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 “   που προβλέπει   “Μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161,8 εκ. € το 2014 , 5,1 εκ.€ το 2015 και 5,9 εκ.€ το 2016 , σύνολο 172,8 εκ. € , πέραν των   97,7 εκ.€. που αναγράφονται για το 2013 ως “Μείωση συντάξεων εξ αιτίας περικοπών των ειδικών μισθολογίων “ και παράλληλα 88,2 εκ.€ για τους εν ενεργεία το 2014 ,  υπό τον τίτλο “ Νέο μισθολόγιο για ενστόλους“. Δηλαδή με απλά Ελληνικά , οι απόστρατοι ενώ για το 2013 υπέστησαν μείωση των συντάξεών τους , μόνο  συνεπεία της αναπροσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία ,  μαζί με όλα τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια ύψους 97,7 εκ.€, καλούνται τώρα μόνον αυτοί να επιβαρυνθούν με άλλα 172,8 εκ. €., που είναι τα διπλάσια της περικοπής των μισθών των εν ενεργεία , δηλαδή πλήρης παραλογισμός.
Από όλα αυτά προκύπτουν τα ακόλουθα :
α.-Τα  εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού , γιατί αλλιώς δεν εξηγείται , το οτι  ο κος Στουρνάρας περικόπτει για το 2014-2016  ΜΟΝΟ τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
β.-Την κοροιδία την έχουμε καταλάβει πλέον “ Αφήστε να ψηφίσουμε τον νόμο για να πάρουμε την δόση και μετά βλέπουμε “. Και μετά , “ Το έχουμε ψηφίσει , δεν γίνεται τίποτα , θα δούμε στο μέλλον “.
γ.-Επειδή ένα τέχνασμα για την επίτευξη του στόχου των 172,8 εκ.€ είναι  η κατάργηση των οικονομικών προαγωγών που συζητείται , θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτό είναι κεκτημένο εδώ και πολλά χρόνια και θέλουμε να θυμίσουμε στους βουλευτές του  ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. οτι οι μεν ψήφισαν  τους ν. 2838/2000     και ν.3016/2002     οι δε δεύτεροι τον  ν.   3408/2005 που επέφερε αναδρομική ισχύ από το 2004 στους εν λόγω νόμους και τον ν.3620/2007.
δ.-Το βασικότερο συμπέρασμα , όμως δυστυχώς , είναι οτι η Τρόικα έχει στοχοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και σκοπεύει στην όσο το δυνατόν φτωχοποίησή τους , με επακόλουθο την μείωση του αξιόμαχού τους και της αποτρεπτικής τους ισχύος με την ανοχή των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση και ότι τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζονται “ στο πόδι “ και θίγουν κυρίως αυτούς που κατά την εκτίμησή τους δεν μπορούν να αντιδράσουν δυναμικά.
Οι απόστρατοι , μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις στις συντάξεις τους , που τους έχουν φέρει σε πλήρη απόγνωση  δεν αντέχουν περαιτέρω περικοπή ούτε ενός ΕΥΡΩ και δηλώνουν οτι θα παλαίψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ματαίωση αυτού του σχεδίασμού  και βεβαίως θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους τους εκτελεστές αυτών των δόλιων σχεδίων.

Τέλος καλούμε όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να λάβουν θέση επί των αναφερομένων.

Αντιστράτηγος ε.α. Π.Μαυροδόπουλος                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ    
Υποστράτηγος ε.α. Ε.Δανιάς                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                          Πρόεδρος ΕΑΑΝ     
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ.Τζικάκης Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α.                         Κ.Ιατρίδης        Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επισμηναγός (Ι) ε.α.      Γ.Κασσαβέτης  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
                                        
                                            Για την ακρίβεια
                            Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.
                               Πρόεδρος του Συντονιστικού
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου