Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης




Ο Επιτάφιος του ναού του Αγίου Μηνά, όπως κάθε χρόνο, θα είναι αυτός θα ξεκινήσει πρώτος την περιφορά τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 4.30μμ, στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και κατοίκους της περιοχής να προσευχηθούν και να ακολουθήσουν την περιφορά. Η "απογευματινή" περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά, που αποτελεί παράδοση για τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν και φέτος περιορισμοί στη στάθμευση και διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Ειδικότερα, από τις 4.30μμ και μετά θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία σε τμήματα των οδών Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Μηνά, Κατούνη, Κατούνη, Τσιμισκή, Ελευθερίου Βενιζέλου και Εγνατία. Μετά τις 1.30μμ, εξάλλου και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου, θα απαγορεύεται η στάθμευση σε τμήματα της Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Μηνά και Κατούνη.
Στο μεταξύ, από τις 8.30μμ και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου του ναού Αγίου Δημητρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου. Μετά τις 3.30μμ θα απαγορευτεί η στάθμευση στην Αγίου Δημητρίου, καθώς και στην δεξιά πλευρά των οδών Πελοποννήσου και Ολύμπου. Αντίστοιχα, κατά την περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, μετά τις 8μμ, θα ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Αγίας Σοφίας, Λεωφόρο Νίκης, Βογατσικού, Κούσκουρα, και Τσιμισκή. Για τις οδούς Αγίας Σοφίας, Βογατσικού και Κούσκουρα θα ισχύσει μετά τις 3.30μμ, απαγόρευση στάθμευσης.
Από τις 8.30μμ και μέχρι την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου του ναού Της Του Θεού Σοφίας θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς, Αγίας Σοφίας, Ερμού , Τσιμισκή, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Παύλου Μελά, Μακένζι Κινγκ και Κεραμοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου