Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ -Λάθη στα εκκαθαριστικά στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας για την εφορία


Τεράστια αναστάτωση προκαλούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τα εισοδήματα του έτους 2012 που χορηγήθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες για φορολογική χρήση.
Μιλώντας στο bloko.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννης Κατσιαμάκας, διευκρινίζει ότι, η παρερμηνεία και το λάθος, έγινε με βάση την εγκύκλιο 1010/25-1-2013 του τμήματος φορολογικών εσόδων του ΥΠΟΙΚ, που αναφέρεται στον τρόπο παρακράτησης του μηνιαίου φόρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαμάκα, "στα σημειώματα αποδοχών για φορολογική χρήση , δεν έχουν αφαιρέσει το ποσό της αναδρομικής μείωσης από 1ης 8ου του 2012, με το αιτιολογικό ότι επειδή γίνεται αναδρομικά η παρακράτηση μέσα στο 2013, ο συνυπολογισμός τους θα γίνει στα σημειώματα αποδοχών του 2013.

Από το ΥΠΟΙΚ ωστόσο λένε ότι τα σημειώματα είναι λάθος, καθώς δεν μπορεί να προσθαφαιρεθεί αναδρομικά κανενός είδους εισόδημα και πως του χρόνου   θα πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση και για το 2012"!!!
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΠΟΑΞΙΑ, εκπρόσωποι των ομοσπονδιών (ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΑΣΥ) θα επισκεφθούν και θα ζητήσουν αύριο διευκρινήσεις από το ΥΠΟΙΚ για το όλο θέμα που προέκυψε, αμέσως τη δημοσιοποίηση το Σάββατο από το bloko.gr επιστολής αστυνομικού με τίτλο "Σημειώματα αποδοχών 2012 και απορίες, Επιστολή αστυνομικού..." και τον οποίο ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά θερμά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου