Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αξιωματικοί της Σχολής Μηχανικών Αεροπορίας σε διαγωνισμό της NASA ! Ψηφίστε την πρότασή τους


Αξιωματικοί της Σχολής Μηχανικών της Αεροπορίας σε Διαγωνισμό της NASA!

Ο Επισμηναγός (ΜΗ) Κωνσταντίνος Χρίστου της 45ης σειράς Μηχανικών έστειλε από την Κύπρο την επιστολή που ακολουθεί και ζητά την υποστήριξη όλων μας για να τα καταφέρουν στην εκπληκτική προσπάθειά τους.

Γράφει προς τον Επιστημονικό Σύλλογο Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ):

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πρόσφατα (21-22 Απρ) μια ομάδα αποτελούμενη από 5 Αξκούς Μηχανικούς της Αεροπορίας της Κύπρου έλαβε μέρος στο Διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό Intenational Spaceapps Challenge (προκριματικά) που διοργάνωσε η NASA στη Λεμεσό, στην Αθήνα και σε άλλες 82 πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα.

Η πιο πάνω Ομάδα επ' ονόματι ''Τρίτων'' κέρδισε με την πρότασή της την 1η θέση στον παγκύπριο διαγωνισμό και τώρα διεκδικεί επάξια τη διάκριση με το να κριθεί ως μία από τις πέντε καλύτερες προτάσεις στον κόσμο.
Ενημερωτικά, η Αθήνα εκπροσωπείται στο διαγωνισμό με άλλες δύο συμμετοχές.

Τα πρώτα τέσσερα βραβεία θα κριθούν από τους εμπειρογνώμονες της NASA από 13 έως 17 Μαίου, ενώ το πέμπτο βραβείο (του πιο δημοφιλούς project) βρίσκεται ήδη σε παγκόσμια ανοικτή ψηφοφορία (public vote) μέσω Twitter μέχρι τις 17 Μαίου.

To project που εκπόνισε η Ομάδα μας ονομάζεται ''Mars Sense'' και αφορά στην ανάπτυξη Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων (WSNs) στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, το βίντεο και απόδοση ψήφου (μέσω Twitter) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα του project:

http://spaceappschallenge.org/project/mars-sense/ 

Η υποψηφιότητα έχει μαζέψει αρκετούς ψήφους και βρίσκεται επί του παρόντος στην 3η θέση παγκοσμίως και ευελπιστούμε ότι με τη συνεχόμενη προβολή θα καταφέρει να διακριθεί.

Είναι σημαντικό, τέτοιου είδους προσπάθειες που προβάλουν την επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων της ΣΜΑ και ταυτόχρονα ανεβάζουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και της Κύπρου, να τυγχάνουν υποστήριξης.

Για τους πιο πάνω λόγους, παρακαλούμε όπως προωθήσετε την προσπάθειά μας σε όλα τα μέλη του Συλλόγου σας για να δουν την πρότασή μας και να υποστηρίξουν με τη ψήφο τους (μέσω Twitter) την προσπάθεια που καταβάλει η Ομάδα Τρίτων να διακριθεί στον τομέα της εξερεύνησης του Διαστήματος. 
Σας ευχαριστούμε.

Με Εκτίμηση,

Εκ μέρους της Ομάδας Τρίτων
Κων/νος Χρίστου

Την 5-μελή Ομάδα συμπληρώνουν οι ακόλουθοι Μηχανικοί:
Σγός (ΜΗ) Σεργίου Χαράλαμπος, 48η
Υπσγός (ΜΗ) Παφίτης Αριστόδημος, 54η
Υπσγός (ΜΑ) Κτίστης Παναγιώτης, 56η
Ανθσγός (ΜΑ) Παναγιώτου Χρίστος, 58η   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου