Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αναστολή καταβολής 96.333 συντάξεων λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Οι συνταξιούχοι μπορούν να πληρωθούν από τα Ταμεία προσκομίζοντας τα στοιχεία που λείπουν



Σε ποσοστό 99.14% έχει φθάσει ο βαθμός συμπλήρωσης του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στα μητρώα συντάξεων των ταμείων και σε βαθμό 98,67% του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), μετά την ολοκλήρωση από την ΗΔΙΚΑ της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013.
Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ παραμένουν ωστόσο, 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές για τις οποίες δεν θα γίνει αυτό το μήνα καταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, και να πληρωθούν τη σύνταξή τους ενώ συνεχεία θα συνεχιστεί η πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Για το θέμα αυτό και για τον καλύτερο συντονισμό των ταμείων πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ Παύλος Περράτης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης.
«Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε μετά τη λήξη της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:
«Στην πορεία αυτής της διαδρομής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου