Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Yποβολή αιτήσεων για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων

13 Μαΐου 2013
Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.
Το επίδομα αφορά σε περίπου 400.000 οικογένειες, ενώ θα καταβληθεί για πρώτη φορά και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Το ποσό του επιδόματος είναι 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί, θα καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
Η ίδια απόφαση προβλέπει ότι, αν οι δικαιούχοι είναι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης.
  • Στην περίπτωση που πρόκειται για ομογενείς-αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς».
  • Για πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και της Ελβετίας, καθώς και πολίτες άλλων Κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας, απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής.
  • Για αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα» και «Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού».
  • Για αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται το «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου