Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Καράμπελας στο parapolitika.gr: Η εξυγίανση του ΜΤΣ ολοκληρώθηκε

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 17:21

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας για τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων


Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας για τα ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων
«Η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού έχει ολοκληρωθεί. Τώρα προχωρούμε στη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων» τόνισε με αποκλειστική του δήλωση στην ιστοσελίδα μας πριν λίγη ώρα ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α.Παναγιώτης Καράμπελας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας.
Πρόσθεσε μάλιστα ο ίδιος: «Με τα 183 εκατ.ευρώ που υπόγραψε η κυβέρνηση και πήραμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε μερισματούχους, καθώς και τα άλλα 158 εκ. ευρώ, που διευθετήθηκαν επί υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Δ.Αβραμόπουλου και θα πρέπει να δοθούν μέχρι το 2027, συνολικά 341 εκατ.ευρώ, εκμηδένισε τα χρέη του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και τώρα προχωράμε σε ενέργειες για τη βιωσιμότητά του.
Απαντώντας στο ερώτημα περί των κατηγοριών που ακούγονται από τις ενώσεις αποστράτων για το ότι πρόθεσή του είναι να ενοποιήσει και τα τρία Μετοχικά Ταμεία των Κλάδων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) σε ένα υπεραταμείο και ότι με τον τρόπο αυτό θα «σωθεί» και το ΜΤΣ, ο ΥΦΕΘΑ μας είπε τα εξής: «Κατ’ αρχάς επειδή μου έχουν σταλεί σχετικές επιστολές από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που τις είχαν κοινοποιήσει και σε πολλούς άλλους, ετοιμάζεται μία απαντητική επιστολή προς αυτούς με αποδέκτες επίσης και όλους όσοι ενημερώθηκαν με την προηγούμενη επιστολή τους που απηύθηναν προς εμένα. Επομένως δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ένα και μόνο. Τώρα είμαστε στη φάση της διερεύνησης. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά αναζητούμε έναν «οδικό χάρτη» για ενοποίηση. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία ενέργεια προς τα εμπρός, αν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει σχετική αναλογιστική μελέτη».
Αφορμή για τη μίνι αυτή συζήτηση με τον ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα στάθηκε η σημερινή ανακοίνωση του ΜΤΣ με την οποία πληροφορηθήκαμε ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Κώστας Σταϊκούρας υπόγραψε την «τροποποίηση της ΚΥΑ για το ΒΟΕΑ και έτσι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των οφειλομένων ΒΟΕΑ από 1 Σεπτ.2010 και εντεύθεν», που σημαίνει ότι οι μετά τον Σεπτέμβριο του 2010 δικαιούχοι ΒΟΕΑ θα λαμβάνουν τα οφειλόμενα σε αυτούς από τότε μερίσματα μέχρι και τις 31/12/2013, ενώ για το 2014 θα χρειαστεί νέα κοινή υπουργική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου