Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ


Απόστρατοι αξιωματικοί κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να επανέλθει το Ελληνικό Γένος ως βασική προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, διότι με την ελληνική ιθαγένεια δύναται να μπαίνουν στο Στράτευμα πολίτες χωρών που επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Οι προσφεύγοντας επισημαίνουν, και έχουν απόλυτο δίκιο πώς όσοι αποκτούν ελληνική ιθαγένεια δεν διαμορφώνουν απαραίτητα εθνική συνείδηση. «Την ελληνική ιθαγένεια αιτούνται πολίτες χωρών, με τις οποίες η πατρίδα μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ευρίσκετο σε εμπόλεμη κατάσταση και κάποιες εξ αυτών, όπως η Τουρκία, η Αλβανία και τα Σκόπια εξακολουθούν να διατηρούν και να διατυπώνουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας», τονίζουν.
Δεν αποκλείεται τέτοιοι πολίτες να έχουν μπει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφού με το νόμο που ψήφισε ο Βενιζέλος και επέτρεψε την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μόνο με την ιθαγένεια, είναι δύσκολο να διαφανεί από πού κρατάει η σκούφια του καθενός. Είναι ενδεικτικό πώς οι διοικήσεις των στρατιωτικών σχολών και τα Επιτελεία αγνοούν πόσοι ακριβώς είναι οι μη Έλληνες στο γένος που φοιτούν στις στρατιωτικές σχολές.
Μόνο το Συμβούλιο της Επικρατείας διαπίστωσε πώς μόνο δύο σπουδαστές στις Σχολές Αξιωματικών δεν είναι Έλληνες στο Γένος. Εντελώς εσφαλμένο στοιχείο όταν πρόκειται να υπάρξει απόφαση για ένα θέμα που έγκειται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.
 «Δεν είναι βέβαιο, ότι ο αποκτήσας την ελληνική υπηκοότητα, έχει αποκτήσει και την αναγκαία ελληνική εθνική συνείδηση. Δεν είναι βέβαιο ότι σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό ξηράς της χώρας εξ ης κατάγονται», λένε οι απόστρατοι.
Υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 110 του Συντάγματος αποκλείεται η φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι Έλληνες στο Γένος και παραβιάζεται ο κανονισμός της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σύμφωνα με τον οποίο δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς έχουν μόνο οι Έλληνες στο γένος.
Ο κανονισμός προβλέπει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει «να μη φέρηται ανήκων εις θρησκευτικάς αιρέσεις, ή εις κόμματα ή οργανώσεις περί ων το άρθρο 1 του Α.Ν. 509/1947 ή μετέχων εις ενεργείας στρεφομένας κατά της Εθνικής Αμύνης της χώρας ή της εννόμου τάξεως του κοινωνικού καθεστώτος ή του πολιτεύματος ή ενεργών προπαγάνδα τείνουσαν προς τους αυτούς σκοπούς ή διεγείρων εις απείθειαν κατά των κειμένων νόμων ή προσβάλλων την ιδέαν της πατρίδος και τα εθνικά σύμβολα».
Με την προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου το 2011, με τις οποίες επιτράπηκε να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών υποψήφιοι οι οποίοι είχαν μεν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς όμως να είναι Έλληνες στο γένος.
Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια Βενιζέλου και Κουβέλη που θέλουν την Ελλάδα μπάτε σκύλοι αλέστε, με Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελλάδα πλημμυρισμένη από παράνομους μετανάστες. Ας ρίξουν μία ματιά στον κόσμο για τα κατορθώματα των ισλαμιστών που θέλουν μαζί με τους Καμίνη και Μπουτάρη να υποθάλψουν χτίζοντας τους και καμία 15αριά τζαμιά.

Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου