Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 30/5/2013 ΛΑΡΙΣΑ

«Ξεχείλισε» από αποστράτους αλλά και… οργή το κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ)


«Ξεχείλισε» από αποστράτους αλλά και… οργή το κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ+VIDEO)
Μεγάλη σε όγκο και σε παλμό ήταν η συγκέντρωση αποστράτων αλλά και εν ενεργεία αξιωματικών το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.
Αν και η κινητοποίηση είχε περιφερειακό χαρακτήρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταξίδεψαν από πολλά μέρη της Ελλάδας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που έχει ισοπεδώσει οικονομικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, πάνω από 4.000 απόστρατοι και εν ενεργεία ένστολοι έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση.
papaparisis diamartyria apostratoi
Ο Α. ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Απόστολος Παπαπαρίσης εξήγησε πως «σήμερα βγήκαμε στους δρόμους γιατί μας πνίγει η ΑΔΙΚΙΑ και όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον! Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην Πατρίδα μας, στην αξιοπρέπεια μας!».
Ο κ. Παπαπαρίσης εξέφρασε την αποφασιστικότητα των αποστράτων «να αγωνιστούμε, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο, ενάντια στις δυνάμεις που επιβουλεύονται την Εθνική μας κυριαρχία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, την αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας, την αξιοπρέπεια τη δική μας και των παιδιών μας. Το νέο μισθολόγιο, είναι για εμάς το δικό μας Casus Belli.»
apostratoi larissa new 8
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους ζητεί μεταξύ άλλων την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ, την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων, την την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων, την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών και την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
Κάλεσαν μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων «να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου αυτών, αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας»
Αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο καθήκον αλλά και των θυμάτων του Μνημονίου ενώ οι διαδηλωτές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
apostratoi larissa 3
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με μία 5μετρη ελληνική σημαία να βρίσκεται επικεφαλής. Κατέληξε δε, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου Ρένα συνοδεία και τοπικών εκπροσώπων.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι εξής:
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Αντιναύαρχος ε.α. κ. Περβαινάς Σπυρίδων.
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μαυροδόπουλος Παντελής.
Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Ιατρίδης Κων-νος.
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Φωτόπουλος Χρήστος.
Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) και πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομίας ν. Λάρισας κ. Διβάνης Βασίλειος.
Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) και πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χαρακόπουλος Αγάπιος.
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Ταξχος ε.α. κ. Νικολόπουλος Βασίλειος.
Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚiΣ), Υποστράτηγος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος.
Πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Σμηναγός ε.α. κ. Λιούτας Κων-νος.
Εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων Θεσσαλίας (+Πιερίας) και πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Συνταγματάρχης ε.α. κ. Παπαπαρίσης Απόστολος.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
apostratoi larissa new 4
apostratoi larissa new 3
apostratoi larissa new 2
apostratoi larissa new 5
apostratoi larissa 1
apostratoi larissa new 6
apostratoi larissa 2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου