Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Προς ιδιωτικοποίηση το αεροδρόμιο Σέδες, κάμπινγκ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, μοτέλ Ξενία, ιαματικές πηγές και παραθαλάσσια ακίνητα


Δεκάδες αναξιοποίητα ή υποαξιοποιούμενα «φιλέτα» του Δημοσίου πέρασαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Όπως αναφέρει το Βήμα, ανάμεσα στα ακίνητα περιλαμβάνονται και τοπόσημα όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), αρκετά Μοτέλ Ξενία, κάμπινγκ, αστικά ακίνητα, παραθαλάσσιες εκτάσεις, γεωτεμάχια και άλλα assets του κράτους ανά την Ελλάδα.
Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.
Επίσης μεταφέρθηκαν: ο Τουριστικός λιμένας Φαλήρου, το αεροδρόμιο Σέδες στη Θέρμη Θεσσαλονίκη (1,3 εκατ. τ.μ.), το Ξενία Βιτύνας, το Ξενία Δελφών, το Ξενία Αράχωβας, το Μοτέλ Ξενία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα Λητώ στο Καμινάκι της Μυκόνου.
Ακόμη, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το Κτήμα Μονοδένδρι Αζάπικο, εκτάσεως 291.619 τ.μ., στον Δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής, το Κάμπινγκ της Επανωμής, εκτάσεως 3.210.155 τ.μ., που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Θερμαϊκού, στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, το Κάμπινγκ Θερμαϊκού στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, το Κάμπινγκ Ασπροβάλτας, το Κάμπινγκ στο Ποσείδι της Καλάνδρας Χαλκιδικής, εκτάσεως 293.870 τ.μ., το κάμπινγκ στην Κρυοπηγή της Κασσάνδρας, εκτάσεως 117.009 τ.μ., της Χαλκιδικής, το κτήμα Καλλιθέας Ρόδου, η Λουτρόπολη Υπάτης, οι ιαματικές πηγές Αιδηψού Ευβοίας, ένα ακίνητο της ΕΡΤ (εμβαδού 760.807 τ.μ.) στην Περαία Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ περισσότερα από 230 ακίνητα και γεωτεμάχια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου