Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Θέμα ημερών η καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος θέρμανσηςΤις επόμενες ημέρες αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών έχει χορηγήσει  59,5 εκατ. ευρώ προς τους δικαιούχους του επιδόματος, που κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και την επιφάνεια της κατοικίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω twitter πως η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθεί μέσα σε λίγες μέρες τους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σημειώνεται πως η  ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευθεί για εξόφληση του επιδόματος μέσα σε είκοσι ημέρες από την υποβολή της αίτησης, αλλά στην πράξη έχει καταδειχθεί πως απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Την τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν ουσιαστικά οι φορολογούμενοι που προμηθεύτηκαν πετρέλαιο από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έως σήμερα περισσότεροι από 730.000 φορολογούμενοι υπέβαλαν αίτηση διεκδικώντας το επίδομα θέρμανσης, όταν το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούσε αρχικά ότι οι δικαιούχοι δεν θα ξεπεράσουν τις 580.000.

Σημειώνεται πως οι διαθέσιμες πιστώσεις για επίδομα θέρμανσης έχουν προϋπολογιστεί στα 180 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου