Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συγκλόνισε η επιστολή από τον Έβρο στρατιωτικοί θέλουν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους

Η επιστολή του αξιωματικού από τον Έβρο, ο οποίος θα κάνει Πάσχα με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα συγκίνησε ,σόκαρε και κινητοποίησε συναδέλφους του αλλά και πολίτες. Είναι λογικό να προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι ένας αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού όχι με δική του ευθύνη έχει φθάσει σ΄ αυτό το σημείο.

Ένας από τους πολλούς αναγνώστες που σχολίασαν την επιστολή ο κ.Παναγιώτης Βάγιας κάλεσε και το Onalert να κινητοποιηθεί για να υπάρξει η απαραίτητη βοήθεια στον αξιωματικό. Η πρόταση δείχνει ότι υπάρχουν αντανακλαστικά αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία και αυτό είναι πραγματικά αισίοδοξο μήνυμα. Εννοείται ότι θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πρόταση του αναγνώστη μας.

Όμως ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός λάβει την απαραίτητη βοήθεια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά στους χιλιάδες άλλους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα επιβίωσης. Και αυτό αφορά κυρίως όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαχειρίζονται τις τύχες των πολιτών αυτής της χώρας σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. Πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικά στους στρατιωτικούς η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ζοφερή και από την επιμονή επιβολής “σιωπητηρίου” σ΄ όσους -όπως ο συγκεκριμένος αξιωματικός- τολμούν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους. “Βαφτίζουν” την όποια φωνή “συνδικαλισμό” και επιχειρούν μ΄ αυτό το επιχείρημα να την πνίξουν.

Συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει. Και κατά την γνώμη μας δεν μπορεί να υπάρξει. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να υπάρχει η δυνατότητα να ακούγονται δυνατά τα προβλήματα των στρατιωτικών που αυτή την περίοδο είναι πολλά και δύσκολα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αποτυχία της ηγεσίας να “βουλώσει” στόματα , υπάρχει σε εξέλιξη η “επιχείρηση χειραγώγησης” αυτών των φωνών, με “αυτόκλητους ηγέτες” που για δεκαετίες ολόκληρες ήταν αναπόσπαστο μέρος τους συστήματος που μας έφερε έδω και κοιμόντουσαν “τον ύπνο του δικαίου”. Ξαφνικά κινητοποιήθηκαν για να χειραγωγήσουν φωνές και αντιδράσεις. Μόνο που όταν έχεις λύσει προ πολλού τα προβλήματά σου και στοχεύεις αλλού χρησιμοποιώντας απλά ως άρμα τα προβλήματα των στρατιωτικών ,δύσκολα μπορείς να καταλάβεις όσα έγραψε ο Έλληνας αξιωματικός από τον Έβρο. Όσες φορές και να διαβάσεις την επιστολή δεν θα μπορέσεις ποτέ να διαβάσεις πίσω από τις γραμμές της. Δεν θα μπορέσεις ποτέ να νοιώσεις την απόγνωση, το δράμα και την απογοήτευση του αξιωματικού που υπηρετεί μια πατρίδα με πάθος έστω κι αν νοιώθει ότι αυτοί που είναι στο “τιμόνι” της τον έχουν προδώσει.

Θα ήταν αυτονόητο σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ότι θα υπήρχε ήδη εν λειτουργία ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να αντιμετωπίζει περιπτώσεις όπως αυτή του αξιωματικού από τον Έβρο. Φαίνεται ότι τα αυτονόητα δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Ευχαρίστως λοιπόν αν μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας να το πράξουμε. Το Onalert είναι ανοιχτό σε όποια πρότασή σας για να υπάρξει αυτή η βοήθεια. Ελπίζουμε ότι το ΓΕΣ θα ευαισθητοποιηθεί για να συνδράμει κι αυτό στην λύση του συγκεκριμένου προβλήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου