Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Πλημμύρισε» Η Λάρισα Με Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς Και Απόστρατους (βίντεο-φωτο)

 


Σίγουρα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια αυτή που πραγματοποίησαν
σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Από νωρίς οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν από πολλές περιοχές την Ελλάδα είχαν κατακλύσει την πλατεία και είχαν υψώσει πανό και ελληνικές σημαίες, ενώ σποραδικά ακούγονταν συνθήματα.
Στη συνέχεια ξεκίνησε σειρά χαιρετισμών τους οποίους εκφώνησαν οι: Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), Αντιναύαρχος ε.α. κ. Περβαινάς Σπυρίδων. Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μαυροδόπουλος Παντελής. Πρόεδρος Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Ιατρίδης Κων-νος. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Φωτόπουλος Χρήστος. Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ) και πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομίας ν. Λάρισας κ. Διβάνης Βασίλειος. Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) και πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χαρακόπουλος Αγάπιος. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Ταξχος ε.α. κ. Νικολόπουλος Βασίλειος. Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚiΣ), Υποστράτηγος ε.α. κ. Ροζής Βασίλειος. Πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Σμηναγός ε.α. κ. Λιούτας Κων-νος. Εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων Θεσσαλίας (και Πιερίας) και πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Συνταγματάρχης ε.α. κ. Παπαπαρίσης Απόστολος.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεών τους, όπως επίσης και η ανάγκη να υπάρχει ενιαίος αγώνας όλων, ενστόλων και αποστράτων.
Παράλληλα, ασκήθηκε οξεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στις προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού που ήθελαν να στιγματίσουν τους απόστρατους ως «προνομιούχους».
Το πλαίσιο αιτημάτων που ενέκρινε η συγκέντρωση περιλαμβάνει τα παρακάτω: «Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.
Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων.
Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων.
Την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών.
Την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI, που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και τις Ενώσεις μας.
Την αποκατάσταση της υποβαθμισμένης φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του ΝΙΜΙΤΣ, στην κατασκευή και λειτουργία των οποίων οι απόστρατοι έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν ακόμη να συνεισφέρουν με την ειδική εισφορά.
Την εξαίρεση των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας από το σύνολο των αποδοχών που περικόπτονται, γιατί με την ακολουθούμενη πολιτική στην ουσία αυτά έχουν μηδενιστεί.
Την επίσημη αναγνώριση ότι σε εφαρμογή του ν.4093/2012 έγιναν (από λάθος) και μάλιστα από 1 Αυγούστου 2012 οι προβλεπόμενες στο ΜΠΔΣ 2014 – 2016 μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ».
Τέλος κάλεσαν «τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου αυτών, αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου