Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Βουτηγμένη" στο χρέος η... σοβαρή Ολλανδία!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ"
Ποια χώρα της Ευρωζώνης είναι περισσότερο «βουτηγμένη» στο χρέος; Οι σπάταλοι Έλληνες, με τις γενναιόδωρες συντάξεις από τα κρατικά ταμεία; Οι Κύπριοι με τις τράπεζές τους γεμάτες από «ύποπτο» ρώσικο χρήμα; Οι χτυπημένοι από την ύφεση Ισπανοί ή οι Ιρλανδοί;
Όπως φαίνεται δεν είναι κανένας από τους παραπάνω αλλά οι «σοβαροί» Ολλανδοί.
Σύμφωνα με το newmoney.gr, το ιδιωτικό χρέος στην Ολλανδία εκτοξεύθηκε στο 250% του διαθέσιμου εισοδήματος, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο. Για παράδειγμα, στην Ισπανία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 125%.
Η Ολλανδία έχει γίνει πλέον μία από τις πιο υπερχρεωμένες χώρες στον κόσμο. Έχει μπει σε ύφεση και δε δείχνει ότι μπορεί να βγει εύκολα από αυτή. Και αν δεν μπορέσει να επιβιώσει στη ζώνη του ευρώ, τότε το παιχνίδι θα έχει τελειώσει, σχολιάζει ο οικονομικός σχολιαστής Matthew Lynn με άρθρο του στο Marketwatch.
H Ολλανδία αποτελούσε πάντα ένα από τα πιο εύρωστα και σταθερά κράτη στην Ευρώπη. Ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, και ένας από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές της καθιέρωσης του ενιαίου νομίσματος. Τώρα ακολουθώντας τα χνάρια των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών που χτυπήθηκαν από την κρίση, παίρνει την κατιούσα όπως ακριβώς συνέβη στην Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου