Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΝΑ!!!

 Αποτέλεσμα εικόνας για τραγικη μανα δολοφονου
Όταν κάποιος «παλικαράς» σκότωσε πριν μερικά χρόνια στο Ρέθυμνο τον φοιτητή που είχε το «θράσος» να τον ενοχλήσει όταν έτρωγε το σουβλάκι του…
Όταν κάποιος άλλος «παλικαράς» πυροβολούσε στα Ζωνιανά τον αστυνομικό που είχε το «θράσος» να κάνει τη δουλειά του…
Όταν άλλοι «παλικαράδες» σκότωσαν με μαγκούρες πέρυσι κάποιον οδηγό που τόλμησε να τους παρατηρήσει για τις ηλιθιότητες που έκαναν στο δρόμο και μάλιστα τον σκότωσαν μπροστά στο παιδί του…
Όταν άλλο «παλικάρι»-προπονητής αποπλανούσε συστηματικά ανήλικα παιδιά που πήγαιναν να προπονηθούν…
Όταν κάποιοι τραμπούκοι οδήγησαν τον Β. Γιακουμάκη στο θάνατο –ελάχιστη σημασία έχει για το αν είναι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί…
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις συζητήσαμε, αναλύσαμε, σχολιάσαμε και στο τέλος καταλήξαμε στην «κατακλείδα»: «ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται(!!!)».
Σε μερικές ημέρες, ίσως εβδομάδες το περιστατικό θ’ αποτελέσει άλλη μια ενοχλητική «ανάμνηση» της κανιβαλίζουσας κοινωνίας μας, η οποία «εκτρέφει» κανονικά τα τέρατα, αλλά εκπλήσσεται με τις πράξεις και τις ενέργειές τους!!!
Η «μαγκιά» του «μαύρου πουκάμισου» και το «αντριλίκι» -κουμπουροφόρων ή μη- στιγματίζει ανεπανόρθωτα την ανθρωπιά μας- όση τέλος πάντων έχει απομείνει! Τώρα θα πάρει το λόγο η δικαιοσύνη που θα «ερμηνεύσει» νομικά το θέμα, θα απαγγείλλει κατηγορίες και θα αποδοθούν οι –τυπικές-ευθύνες!!! Το «μαχαίρι» όμως συνεχίζει να στριφογυρίζει στο σώμα και τη σάρκα της κοινωνίας μας, προκαλώντας οξύ πόνο και οδύνη.
Τραγικές φιγούρες σε κάθε τέτοια τραγωδία οι άνθρωποι που μένουν πίσω. Οικογένειες, γονείς, φίλοι, όλοι μένουν μ’ ένα παράπονο, μια πίκρα, μια ρωγμή στην καρδιά τους.
Άλλη μια μάνα θα θρηνήσει γοερά, γιατί η αδηφάγα κοινωνία της στέρησε το παιδί της, την ώρα που αυτό το παιδί θα «κοσμούσε» αυτήν την κοινωνία. Θρήνος ανείπωτος για τη μάνα του Βαγγέλη!!!
Όμως πιο πολύ από εκείνη τη μάνα είναι αξιολύπητη η μάνα ή οι μανάδες των παιδιών που ώθησαν το νεαρό στην «αυτοχειρία».
Όχι, αυτές δεν έχασαν τα παιδιά τους, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος για μια μάνα από εκείνον που έχει, όταν συνειδητοποιεί ότι γέννησε «δολοφόνο», φυσικό ή ηθικό!!!

 
by olympiada στο Μαρτίου 17, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου