Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι αξιωματικοί και οι περικοπές



  

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους οικονομικούς παράγοντες της κυβερνήσεως για τις άθλιες συνθήκες των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μονίμων υπαξιωματικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία και τους κινδύνους που συνεπάγονται αυτές για τις μεγάλες περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Ο ελληνικός λαός σκόπιμα παραπληροφορείται γύρω από τις... πλουσιοπάροχες αποδοχές και συντάξεις των αξιωματικών. Δεν είναι οι αξιωματικοί τα ρετιρέ στη μισθολογική και συνταξιοδοτική κλίμακα. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλές περικοπές στους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, ενώ στους λοιπούς συνταξιούχους του Δημοσίου έγιναν μόνον ποσοστιαίες μειώσεις των συντάξεών τους. Θα πρέπει να θυμίσουμε στην κυβέρνηση τις διαφορές στη ζωή των αξιωματικών και των οικογενειών τους -μεταθέσεις, ενοίκια, φροντιστήρια, δάνεια κ.λπ.- πώς είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Ο κ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πρόσφατα επισκέφθηκε ακριτικά νησιά, έπλεξε εγκώμια για τις Ένοπλες Δυνάμεις που φυλάνε Θερμοπύλες, και δήλωσε ότι έχουν γίνει αδικίες στους μισθούς και συντάξεις των αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών και ότι θα αποκατασταθούν το συντομότερο.

Αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο, διότι περνάνε δύσκολες στιγμές και μάλιστα μερικοί αξιωματικοί λόγω μεγάλων αναγκών κάνουν τον ταξιτζή τα Σαββατοκύριακα ή τον ντελιβερά και όπως καταλαβαίνετε η αξιοπρέπεια των αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών έχει πέσει πάρα πολύ. Πάντως σε σύγκριση με πολλούς άλλους υπαλλήλους, υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά: αυτή του ελεύθερου συνδικαλισμού.

Διότι η συνδικαλιστική ηγεσία κάθε κοινωνικής ομάδας έχει το δικαίωμα να κατεβάζει διακόπτες και να βυθίζει στο σκοτάδι όλη τη χώρα, ή να βάζει λουκέτο στις τράπεζες και να φέρνει τα πάνω κάτω στην οικονομική ζωή της χώρας ή να παίζει με την αγωνία χιλιάδων παιδιών με απεργίες σε ημέρες γενικών εξετάσεων.

Οι αξιωματικοί αυτό το δικαίωμα δεν το έχουν. Αυτά για την ενημέρωση των παραπληροφορημένων και με την ευχή να ξυπνήσει η κυβέρνηση και γενικά η πολιτική ηγεσία της χώρας και να διορθώσει μια μεγάλη αδικία αν θέλουν να έχουν αξιωματικούς αντάξιους της αποστολής τους και όχι κακομοίρηδες, πριν είναι αργά.

Σταύρος Τσιονάκας
πρόεδρος ΠΣΑ Αξ/κών Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου