Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δεκάδες μαχητικά στον αέρα και πάνω απο 60 Μονάδες του Ναυτικού στη θάλασσα … με συντονισμό απο τα ΑΣΕΠΕ Erieye (Ελληνικά AWACS) !!


tn222

Τα Ελληνικά μαχητικά επιχειρούν από το πρωί με πάνω από   100 εξόδους  στον αέρα ενώ πάνω από 60 Μονάδες   πλέουν σε όλο το Αιγαίο και έχουν αποκόψει τα πάντα !

Τεράστια η κοινοποίηση δυνάμεων με  συντονισμό απο τα ΑΣΕΠΕ Erieye (Ελληνικά  AWACS  )να μεταδίδουν εικόνα σε real time   απο τα βάθη της Τουρκίας !

Δεν πετάει ούτε ”πουλί πετούμενο” χωρίς να  το δούμε ανέφερε Αξιωματικός του Επιτελείου ενώ ο συντονισμός των Δυνάμεων από τον Αρχηγό  του Στόλου  δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε  τις δια κλαδικές  δυνατότητες του Κέντρου Επιχειρήσεων!

Με απόβαση των Πεζοναυτών σε μεγάλο Νησί δίπλα από τα παράλια της Τουρκίας θα καταδείξει στους Τούρκους και στην Στρατιά Αιγαίου τι απλά θα πάθουν όσοι προσπαθήσουν να κάνουν τη αποκοτιά


 Η άσκηση Ηνίοχος ανέκαθεν γινόταν κάθε χρόνο εκτός από τα δύο τελευταία χρόνια   και είχε πάντα πάνω από 100 εξόδους καθημερινά !

 Γίνεται συντονισμός από τα ΑΣΕΠΕ Erieye (Ελληνικά AWACS) και Μαχητικά  και Πολεμικά  πλοία έχουν εικόνα RADAR μέσω LINK-11  και LINK-16 από τα βάθη της Τουρκίας


Ο  μεγαλύτερος όγκος της Άσκησης θα παιχθεί στο ΝΑ Αιγαίο (Καστελόριζο κ.λ.π) και  απλά μυρίζει  ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου