Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι ΣΣΑΣίτες στα "χαρακώματα" για τις προτάσεις κλεισίματος της Σχολής!


Image                                                                                Εκτενώς αναφέρθηκε στις απόψεις περί κλεισίματος των στρατιωτικών σχολών ΣΣΑΣ και ΣΑΝ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης, στην συνέντευξή του στο Onalert.gr.

Επειδή για τους ΣΣΑΣίτες η Σχολή τους είναι κάτι ιερό ,μας έστειλαν και την απάντηση που είχαν συντάξει σε άρθρο της κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη ,το οποίο είχε δημοσιεύσει και το Onalert.gr. Δεν είναι μόνο η κυρία Γιαννακάκη βέβαια που έχει τις απολύτως σεβαστές απόψεις της . Απλά ήταν η πιο πρόσφατη φωνή που τις εξέφρασε και γι΄ αυτό οι ΣΣΑΣίτες …ανέλαβαν δράση.

Η απάντηση:

Αγαπητη κ. Γιαννακάκη,
αναφορικά με το άρθρο σας, που δημοσιευθηκε στην επισημη ιστοσελίδα σας και αφορουσε σε προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των Ε.Δ. εξεπλάγημεν αρνητικά ως προς τις θέσεις σας για τη Στρατιωτική Δικαιοσυνη και το κλεισιμο των Στρ. Σχολών  ΣΣΑΣ & ΣΑΝ.

Ειλικρινά και μη γνωριζοντας τις πηγές της πληροφόρησής σας και τους εισηγητές τέτοιων προτάσεων(η αληθεια ειναι πως ορισμένα κομμάτια του παζλ εχουν αρχίσει ηδη να συνδεονται με κοινα προσωπα και "πρακτικές"απηρχαιωμένες, κατ εμας), θα θέλαμε σε μια επικοινωνια μας μαζι σας, να σας επισημάνουμε/υπενθυμισουμε τα παρακάτω :

-Η Σ.Σ.Α.Σ. που πλεον έχει συρρικνωσει κατα τα ελάχιστο τους ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ μαθητες της-μελλοντες Αξιωματικους (αρα μιλάμε για ελάχιστο κόστος σε σχέση ακόμα και με τις υπόλοιπες λειτουργουσες-ορθως- Στρ. Σχολές) και αυτη τη χρονια, ειχε ΤΙΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ απο όλες τις αλλες Πανεπιστημιακές Σχολές της χωρας μας .Εαν αυτο το γεγονός δεν προσδιδει τιμη στην ιδια τη Σχολή και δεν αποτελει προάγγελο για τα στελέχη αυτα που θα στελεχώσουν τις Ε.Δ. ΜΑΣ, τοτε η "επιστημη σηκώνει ψηλα τα χέρια της"...Για την ακριβεια των αναγραφομένων μας, σας παραπέμπουμε στο link & στς οικειες λίστες του Υπουργειου Παιδειας  (πληροφοριακά και μονο στις 10 πρωτες Σχολές με τις υψηλότερες βασεις, η ΣΣΑΣ κατεχει την 1η,2η,3η,6η,7η,8η και 10η θεση, με μ.ο. εισαγωγής άνω των 19.000 μορίων!!!!) :


-Γραφετε για την κάλυψη αυτων των θέσεων απο την αγορά εργασίας....Μα και πάλι οι πρωτοι των πρωτων δεν θα καλύψουν αυτες τις θέσεις? Και για...."κακη τυχη" των "σοφών" εισηγητων, αυτοι πάλι Σασιτες θα ειναι δλδ αυτοι που θα έμπαιναν έτσι κι αλλιως στη ΣΣΑΣ, αν δεν ευοδωθουν για εσας, οι προσπαθεις κλεισιματος της -γιατι άραγε ? -  (με την μονη διοαφορά πως δεν θα ειναι πλεον ουτε τοσο εκπαιδευμενοι ουτε θα διακατεχονται απο το ιδιο πνευμα συναδελφικοτητας και ετοιμότητας αντιμετωπισης της κρισεως στην μαχη και στις επάλξεις του καθηκοντος...ή μηπως όχι ?)
Για το θέμα αυτό,  θερμη παράκληση όπως διαβάσετε το κειμενο μας στο Onalert.gr

-Θα οφειλαν οι εισηγητες σας ή εσεις ή ιδια να γνωρίζετε, πως στο παρελθον (συγκεκριμένα το 1984) το Υπουργειο μας αποπειραθηκε και υλοποίησε για μια 10ετία, μια αντιστοιχη προταση για το "κλεισιμο" των τμηματων των Σωματων της ΣΣΑΣ (Οικονομικό κλπ) .Τι επακολουθησε? Με το περας της 10ετίας και τα πρωτα βιωματα-εντυπώσεις-αποτελέσματα που απεκομισθηκαν απο τα 3 σωματα των Ε.Δ., οδηγηθηκαν στην λήψη της (ορθότατης) αποφάσεως επαναλειτουργίας των τμημάτων αυτων στη ΣΣΑΣ και την παράλληλη ένταξή τους στα αντιστοιχα μηχανογραφικά εντυπα των Πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργειου Παιδειας (βρισκοντάς τα και παλι στην 1η θεση της προτιμησης αλλά και εισαγωγής ολων των σπουδαστων απο τότε έως και σημερα...μια ματια στα στατιστικά ακόμα και σε συγκριση με όλες τις αλλες Στρ. Σχολές, θα σας πεισει) 

-Για τη Στρ.Δικαιοσυνη που γραφετε (πλεον δεν εισαγονται μαθητες στη ΣΣΑΣ στο αντιστοιχο τμημα), καλό θα ειναι να αναφερθείτε σε συγκεκριμένες περιπτωσεις-εκδικάσεις και οχι να πλανάται στους συναδέλφους μια αοριστολογία για τόσο ευαισθητα θεματα όπως η απονομη της Δικαιοσυνης. Επισης θα συνιστουσαμε να πληροφορηθείτε τι συμβαινει με τις Ε.Δ. χωρων συμμαχικών και την ύπαρξη της ανεξάρτησης Στρ. Δικαιοσύνης ακομα και στις μάχιμες μεταφερούμενες μονάδες τους (για άμεση απόδοση της δικαιοσυνης φυσικά !!!).Για υποβοήθηση του εργου πληροφόρησης σας,από ειδήμονες, σας  στο  αριρο Στρατιωτική Δικαιοσύνη του ιστολογίου των Αποφοιτων ΣΣΑΣ .
 
κ.Γιαννακάκη, εαν χρειασθεί θα επανέλθουμε για το θέμα ευελπιστώντας πως η παρουσα απαντητική μας επιστολή θα λαβει την ιδια θέση και θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χωρο, στην ιστοσελίδα σας

ΥΓ. Προσωπικά και οταν ειχα συναντηθεί με τον απερχομενο προεδρο του κομματος που εκπροσωπειτε (αναρωτιέμαι αραγε, εαν εκφραζετε και τις επισημες θέσεις του κόμματός σας με τις...."προτασεις" αυτες) τον ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΒΕΛΗ, μου ειχε εξάρει  ο ίδιος (ως υιος Αξκου) τη Σχολή ΜΑΣ και την εκτιμηση που ετρεφε σε αυτην & τους επιστημονες Αξκους που γαλουχει στις αγκάλες της και στην όμορφη συμπρωτεύουσα .... Μετά λυπης μου όμως διαπιστωνω πως αυτες οι απόψεις/θεσεις ...άλλαξαν !!! Κριμα....

Για τον Σ.Α./ΣΣΑΣ
Ι.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
 Αξκος ε.α. Π.Ν.
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου