Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΕΣΠΕΘ: Θα επιτρέψει ο κ. ΥΠΕΘΑ να μειωθεί το εισόδημα των πιλότων του στα μαχητικά που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή; 

 

 

Κατόπιν δημοσίευσης στο newsit της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές (έγγραφο των 47 σελίδων), οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αν υιοθετηθεί το μέτρο της αύξησης κατά 30% και 50% της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τότε οι πιλότοι μας, οι βατραχάνθρωποι κλπ λόγω των επιδομάτων κινδύνου που λαμβάνουν, καθώς και ανώτατοι Αξκοί θα δουν το εισόδημα τους να μειώνεται.

Θα γίνει το εξής παράδοξο αυτές οι κατηγορίες και ενώ ακόμη η πολιτεία τους οφείλει να τους επιστρέψει το υπόλοιπο 50% λόγω της απόφασης του ΣτΕ να δώσουν οι ίδιοι χρήματα στο Κράτος. 

Υπενθυμίζεται ότι όταν υιοθετήθηκε η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, προβλέπονταν αυτή να καταργηθεί το έτος 2015. Αντ αυτού από 1-1-2015 μειώθηκε κατά 30%. Και ενώ θα περίμενε κανείς να καταργηθεί με την αλλαγή της Κυβέρνησης, υπάρχει πρόταση για διατήρηση της και αύξηση κατά 30% και 50% σε ορισμένα εισοδήματα!!! 

Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΣ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του κ. ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου όπου αναγράφονταν «Ο ελληνικός λαός έχει χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν ακόμα δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι μου στα μαχητικά βγάζουν μόνο 1.200 ευρώ το μήνα (πριν ήταν 2.400) για να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή»  

Η ΕΣΠΕΘ τα τελευταία 3 χρόνια, σχολίαζε-ενημέρωνε για οτιδήποτε θα επιβάρυνε τις οικογένειες των στελεχών των ΕΔ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΦΑΠΑΞ Κ.Λ.Π), αναρτώντας πίνακες και άρθρα προκείμενου να προλάβει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επέφεραν αυτά στα στελέχη των ΕΔ. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο προς  την προηγούμενη Κυβέρνηση «εκεί που μας χρώσταγαν μα πήραν και το βόδι». Θα επαναληφτεί ξανά; Ο χρόνος θα δείξει για άλλη μια φορά. 

Εφιστούμε την προσοχή στην Ομοσπονδία μας ώστε να σταθεί δίπλα στο συνάδελφο μας, να μην αδιαφορεί προστατεύοντας, τυχόν, με τις πράξεις άλλους και να παρέμβει ώστε να μην μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματα των στελεχών των ΕΔ, όπου αποτελούν και Κόκκινες γραμμές για τον κ. ΥΠΕΘΑ. 

Ευελπιστούμε ότι στην περίπτωση που υιοθετηθεί από τον κ. ΥΠΕΘΑ, η παραπάνω πρόταση της μείωσης των εισοδημάτων με την εισφορά αλληλεγγύης, ειδικά του προσωπικού που θέτει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή, να λάβει αντίμετρα ώστε να επιστραφεί το ποσό που θα τους παρακρατηθεί από τα μηνιαία εισοδήματα. Να προβλεφθεί δηλαδή διάταξη αντίστοιχη με αυτή του άρθρου 89 του Ν.3883/2010 όπου τα διάφορα επιδόματα κινδύνου κ.λ.π φορολογήθηκαν με 65%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου