Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ:Ύποπτη παραπληροφόρηση του υπουργείου Οικονομικών για τους στρατιωτικούς "μυρίζει" περικοπές 
Η συστηματική παραπληροφόρηση από πηγές του υπουργείου Οικονομικών κατά των στρατιωτικών -εν ενεργεία και απόστρατων- συνεχίζεται με ένταση που προκαλεί πλέον όχι πορβληματισμό αλλά υποψίες για τον ρόλο που παίζουν κάποιοι “τεχνοκράτες” . Τα συνειδητά ψεύδη που λενε προς τους οικονομικούς συντάκτες είναι ασύλληπτα. Και λέμε συνειδητά, γιατί αν πρόκειται για άγνοια τότε η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική.

Επιμένουν οι “γκουρού” της πλατείας Συντάγματος να συντηρούν το εξής ψευδος:

•ότι οι συντάξεις των αποστρατων “καταβάλλονται ακόμη με βάση το παλαιό μισθολόγιο, επιφέροντας κόστος 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό).”

Ο απόστρατος Οικονομικός αξιωματικός του ΠΝ Πάνος Ασπροδίνης εξηγεί όπως πάντα απλά αλλά εύστοχα τα πραγματικά γεγονότα:

“Για ακόμη μία φορά, βάζουν στο στόχαστρο τους στρατιωτικούς, για δήθεν δημοσιονομικό κενό 200 εκατομμυρίων, το οποίο οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».

Συνοπτικά, σας ενημερώνω ότι:

Ø  Το μισθολόγιο των στρατιωτικών έχει μειωθεί μέχρι σήμερα 3 φορές, με πρόσφατη αυτήν του Ν. 4093/12 και συνολικές μειώσεις της τάξης του 45%, για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.
Ø  Οι στρατιωτικές συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται επί των ποσών του ως άνω μισθολογίου, πέραν τις εξ αυτού μειώσεις, έχουν υποστεί ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι λοιπές συντάξεις, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση να αναρριχάται στο 60%!
Ø  Οι στρατιωτικές συντάξεις σήμερα, στα ίδια συντάξιμα χρόνια, είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πολιτικές (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα), ακόμη και από αυτές συνταξιούχων αποφοίτων Δημοτικού ή τριταξίου Γυμνασίου!
Ø  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι πραγματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων, από τις μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων που προέρχονται ΜΟΝΟ από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών του Ν.4093/12, έχουν υπερκαλύψει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το έτος 2013, καλύπτοντας μάλιστα προκαταβολικά από το 2013 και τις απαιτήσεις των ετών 2014 και 2015, οποίες σημειωτέον προβλέφθηκαν ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου