Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: "δεν φταίμε εμείς που δεν δουλεύουν τα φανάρια"

Το πρόβλημα των φωτεινών σηματοδοτών που δεν λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι γνωστό, το έχουμε καταγράψει δεκάδες φορές. Βελτίωση όμως δεν παρατηρείται και σύμφωνα με ...
τον συγκοινωνιολόγο και δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης, Γιώργο Δημαρέλο, την ευθύνη έχει -κατά το 85% περίπου- η Αντιπεριφέρεια, δηλαδή ο Γιώργος Τσαμασλής, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει ο κ.Δημαρέλος:
"Πολύς κόσμος απ' ότι βλέπω τους τελευταίους μήνες στο Internet, αλλά και σε προσωπικές συζητήσεις, μας ρωτάει αν σκοπεύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αντικαταστήσει τις καμμένες λάμπες στα φανάρια, που αποτελούν και σημαντικότατο θέμα ασφάλειας. Να ξεκαθαρίσω (για άλλη μία φορά) ότι οι φωτεινοί σηματοδότες ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα του Δήμου, παρά μόνο σε ένα ποσοστό γύρω στο 15%, οι οποίοι και λειτουργούν κανονικά. Οι υπόλοιποι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας. Επανηλειμμένα έχουμε ζητήσει να ληφθεί μέριμνα για το θέμα, αλλά και και για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί ο συντονισμός (πράσινο κύμα) στην Μ. Αλεξάνδρου και στην Β. Όλγας και η συνήθης απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις άμεσα διαθέσιμες για την επιδιόρθωση. Κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, γιατί και στον Δήμο έχουν προκύψει στο παρελθόν παρόμοια προβλήματα με τις λάμπες φωτισμού. Άλλο ένα τρανό παράδειγμα του πως συμβάλει στην υπολειτουργία της πόλης η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, που κάποια στιγμή πρέπει να λάβει ένα τέλος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου