Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ

Μας αντιμετωπίζετε ως παρίες...

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και ο ΣΥΣΜΕΔ, προχωρούν σε «ενωτική παρέμβαση για την επιχειρούμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας». Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή τους προς τον ΥΦΕΘΑ Θανάση Δαβάκη, αφού επαναλαμβάνουν ότι... τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως «παρίες» από την πολιτική ηγεσία με τον «κατακερματισμό της αξιοπρέπειάς τους» μέσα από τη «φτωχοποίηση», δηλώνουν ότι σε κάθε περίπτωση ως θεσμικοί φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν θα επιτρέψουν «την υποτίμηση και απαξίωση» τους, εκ του γεγονότος ότι συζητούνται ή και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και τα δικαιώματα τους, ερήμην τους.

Υπογραμμίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν η επιχειρούμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων «να αποτελέσει το χαλί για να κρυφτούν από κάτω τα αδιέξοδα, η κακοδιοίκηση, στρεβλώσεις και αστοχίες από πράξεις και παραλείψεις που διαχρονικά έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των μετόχων και μερισματούχων». Ζητούν επίσης τη «δικαιωματική» συμμετοχή τους σε οιαδήποτε ενέργεια αφορά τη μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης των Ταμείων. Τέλος δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν είναι αποδεκτή «οιαδήποτε επιχειρούμενη εκχώρηση της αρμοδιότητας των Ταμείων στο υπουργείο Εργασίας», καθώς ανατρέπει εις βάρος των μερισματούχων «την εκ του νόμου καθεστηκυία μετοχική - μερισματική σχέση» και προεξοφλούν προσφυγές στη Δικαιοσύνη...

Περιμένουμε να δούμε την «απάντηση» του υφυπουργού, ο οποίος ωστόσο, σε μια έξυπνη κίνηση «αντιπερισπασμού», επισκέφτηκε αυτοπροσώπως τις τρεις θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (μέχρι τώρα οι Ενώσεις πήγαιναν στα γραφεία των υπουργών) και συζήτησε όλο το πλέγμα των θεμάτων που τους απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου