Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"Δώρο" Κωσταράκου στον Τσουκαράκη του ΣΥΣΜΕΔ!

 Τι λάθος έκανε - πάλι - ο Α/ΓΕΕΘΑ

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε σύγχυση σ΄ ότι έχει να κάνει με τις “διώξεις” όσων “τόλμησαν” να εμφανιστούν σε συγκεντρώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές με στολή. Και αυτό τον οδηγεί σε αντιφάσεις το κόστος των οποίων μόνο ο ίδιος θα πληρώσει. Εκτός αν πιστεύει ότι θα …τον καλύψει η πολιτική ηγεσία.

Ο Μ.Κωσταράκος λοιπόν μέσα στην σύγχυση έκανε δώρο στον Τσουκαράκη,τον πρόεδρο του ΣΥΣΜΕΔ. Ποιο είναι αυτό;

Με απόφασή του στις  4-2-2013 τιμωρήθηκαν με 10ήμερη φυλάκιση, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ, επειδή με έγγραφό τους τον ρώτησαν εάν θα γίνουν νέες περικοπές, εάν το νέο μισθολόγιο θα έχει πληρωμή στον φέροντα βαθμό, εάν καταργείται το επίδομα εξομάλυνσης κλπ.

Για τα ερωτήματα οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις.

Οι δύο τιμωρημένοι ανέφεραν στον Α/ΓΕΕΘΑ ότι δεν έχει καμιά πειθαρχική δικαιοδοσία επ΄ αυτών και ζήτησαν την ανάκληση όλης της πειθαρχικής διαδικασίας και της ποινής.

Του επεσήμαναν ότι μπορεί να τιμωρήσει μόνο όσους υπηρετούν στο Επιτελείο του ΓΕΕΘΑ και στις υπαγόμενες στο ΓΕΕΘΑ Μονάδες και Υπηρεσίες. Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν ανακάλεσε την ποινή και έριξε το …μπαλάκι τον ΥΕΘΑ η απόφαση του οποίου αναμένεται.

Τη 12-3-2013, τρεις ημέρες μετά τη διαμαρτυρία των στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ο Α/ΓΕΕΘΑ εξέδωσε το υπ΄ αριθμ. Φ.400/33/200748/Σ.125 έγγραφό του, με το οποίο, απευθυνόμενο στους Αρχηγούς των Κλάδων, και στις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Κοινών Σωμάτων (όπου ανήκει ο Τσουκαράκης) ζήτησε να προβούν στην εκδήλωση ενεργειών τους, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν παρέκκλιση εκ των εντελλομένων εκ μέρους στελεχών των ΕΔ αντιστοίχων ειδικοτήτων, σε καταφατική δε περίπτωση και μόνο για όσα στελέχη υπηρετούν στο Επιτελείο ΓΕΕΘΑ να κοινοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία των στελεχών στο ΓΕΕΘΑ/Β΄ ΚΛ/Β1 για ανάληψη περαιτέρω ενεργειών, ενώ για όσα στελέχη υπηρετούν σε άλλες Μονάδες – Υπηρεσίες να κοινοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία στους φορείς που έχουν πειθαρχική δικαιοδοσία επ΄ αυτών.

Υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό στον Τσουκαράκη; Όχι, δεν υπάρχει.

Αν και πιστεύουμε ότι και στο νέο μπαράζ διώξεων που ξεκίνησε ο Α/ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν νομικά κωλύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου