Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ Η ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α. κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



Αφοπλιστικά καθησυχαστική παρουσιάστηκε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώφη Γεννηματά, στους εκπροσώπους του Συντονιστικού των Ε.Α.Α./Ε.Δ. και του Προέδρου του Συνδέσμου Αποφ. ΣΣΑΣ, αναφορικά με το θέμα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε έχει... συζητηθεί μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας, κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας ή ενοποίησης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Απλά δρομολογήθηκαν αυτή την εποχή οι ειλημμένες αποφάσεις δημιουργίας, πρότυπων διακλαδικών κέντρων/κλινικών/πλήρους μονάδας παροχής υγείας, με συνένωση μονάδων και προσωπικού, αρχικώς στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και μετέπειτα στη φυσική αποκατάσταση-ψυχική υγιεινή (Π. Πεντέλη),τεχνητή γονιμοποίηση και οδοντιατρική.

Για το θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τα Νοσοκομεία, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απόδοση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε συνάρτηση με τους υφιστάμενους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου.

Επίσης γνωστοποίησης μια σειρά θεμάτων για τα οποία έχουν αναληφθεί ενέργειες από το Υπουργείο όπως:

Η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος για τα έτη 2015 έως 2019, για ομαλότερη μετάβαση από τα προαπαιτούμενα 25 έτη (τέλος 2010) στα 40 (35 πραγματικά)
Νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας, για τα στελέχη των Ε.Δ. που έχουν πτυχίο παραγωγικών σχολών(εισήγηση Συνδ. Αποφοίτων ΣΣΑΣ)
Εξέταση χορήγησης αυξημένου μερίσματος ΜΤΣ στις ορφανικές οικογένειες των στρατιωτικών μετόχων που φονεύθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία
Επιτεύχθηκαν ρυθμίσεις-διακανονισμοί οφειλών στη ΔΕΗ, των ευπαθέστερων ομάδων του ΥΠΕΘΑ.
Ζητήθηκε αύξηση των χορηγούμενων δανείων από τον ΑΟΟΑ και χορήγηση μεγαλυτέρων ποσών προκαταβολών εφάπαξ από τους οικείους Ε.ΛΟ.Α.
Ζητήθηκε από ΓΕΕΘΑ, να εξετασθεί η δυνατότητα μειώσεως των τιμών των Στρ. πρατηρίων και η προβολή των Ελληνικών προϊόντων. (Από τους παρισταμένους ζητήθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου Στρ. Πρατηρίου, εντός ή παραπλησίως του Πενταγώνου).
Ζητήθηκε από ΓΕΕΘΑ να εξετασθεί η δυνατότητα δημιουργίας διακλαδικού θερέτρου (Από τους παρισταμένους ζητήθηκε η τροποποίηση της τελευταίας υπουργικής απόφασης για την μοριοδότηση των παραθεριστών αποστράτων).
Προωθείται εισήγηση για διακλαδική λειτουργία του 700ΣΕ.
Τέλος επιβεβαιώθηκε η υποβολή του ΜΠΔΣ 2014, σύμφωνα με το οποίο δεν υφίστανται σημαντικές αλλαγές στο προσωπικό των Ε.Δ. για το 2014.

(apofoitoissas.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου