Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πετρέλαιο Θέρμανσης – Επίδομα Θέρμανσης

Διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγησή του επιδόματος θέρμανσης και προκαταβολή στο 25% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στους δικαιούχους αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, με στόχο την ελάφρυνση των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε:
1. Τη διεύρυνση των κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να δικαιούνται
περισσότεροι συμπολίτες μας το επίδομα, ως εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 30.000 ευρώ (από 25.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ), με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο,
  • μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.
Περιουσιακά κριτήρια
  • άγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 150.000 ευρώ),
  • έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας (από 200.000 ευρώ),
  • το κριτήριο της κατοχής αυτοκινήτων, διευρύνεται ώστε να δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όσοι κατέχουν αυτοκίνητο μέχρι 3.000cc, έναντι των 2.000cc που ίσχυε.
2. Την αύξηση του ποσού επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στα 0,35 ευρώ/λίτρο, από 0,28ευρώ/λίτρο που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Από το συνδυασμό της διεύρυνσης των ως άνω κριτηρίων, προκύπτει ότι περίπου 580 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να λάβουν το αυξημένο κατά 25% περίπου επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Για όσους συμπολίτες μας λάβουν το εν λόγω επίδομα η τελική λιανική τιμή ανά λίτρο θα διαμορφωθεί κάτω του ενός ευρώ (1 ευρώ/λίτρο) περίπου, δηλαδή σε ύψος συγκρίσιμο με αυτό που ίσχυε προ της περυσινής εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Άμεσα η προκαταβολή του 25%
Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε στην θέσπιση άμεσης προκαταβολής ύψους 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στα λίτρα που δικαιούνται, στους δικαιούχους μας που θα υποβάλλουν -με βάση τα κριτήρια αυτά- τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΠΣ).
Η πληρωμή του υπολοίπου ποσού θα διενεργείται τμηματικά με την υποβολή των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Απαραίτητα Στοιχεία για την Εισαγωγή της Πολυκατοικίας
στο Σύστημα
από τον Διαχειριστή

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που είναι απαραίτητο για την υποβολή των αιτήσεων των ενοίκων για την χορήγηση επιδόματος εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.
  1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΔΕΗ
  2. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΕΝΟΙΚΩΝ
  3. ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
*στις οικοδομές με Ωρομετρητές ή Θερμιδομετρητές αντί για χιλιοστά χρησιμοποιείτε τον συντελεστή ei που αναγράφεται στη Συγκεντρωτική Κατάσταση.

Για την Υποβολή Αίτησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει ο κάθε ένοικος διαμερίσματος να ακολουθήσει την παρακάτω
διαδικασία:
  1. Πηγαίνετε στο http://www.gsis.gr και κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης» και στη συνέχεια στο https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/
  2. Για να εισέρθετε στο σύστημα πρέπει να εισάγετε τους κωδικούς σας πρόσβασης στο Taxisnet. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς
    πετρέλαιο θέρμανσης
    πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. (TAXISnet), μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε (5) ετών.
  3. Αφού επιλέξετε «Είσοδος» και εισέρθετε στο σύστημα, κάνετε κλικ στο «Υποβολή/Διαχείριση Αίτησης» και στη συνέχεια στο «Συμπλήρωση Αίτησης»
  4. Στην επόμενη οθόνη, (και αφού κάνετε κλικ στο «Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης που πρόκειται να υποβάλλω είναι αληθή.») συμπληρώνετε προσωπικά στοιχεία και στοιχεία του διαμερίσματος σας.
  5. Θα σας ζητηθεί ο αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος και το ΑΦΜ του διαχειριστή της πολυκατοικίας και τα παρακάτω προσωπικά σας στοιχεία:
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ
  • ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • ΑΦΜ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ Ή ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΟΣ
  • ΑΦΜ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΙΒΑΝ + ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 1ου ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ)
  • EMAIL ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου