Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

116 Π.Μ. ΑΡΑΞΟΣ 70 χρόνια 336Μ - Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αεροπόρους


Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην 116ΠΜ για τα 70 χρόνια της 336Μ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος (Ι), Χρήστος Βαϊτσης, ενώ παρέστησαν επίσης ο πρώην Α/ΓΕΑ -και βετεράνος των A-7H-, Πτέραρχος (Ι) ε.α. Αντώνιος Τσαντηράκης, η ηγεσία της 116 Π.Μ., και αρκετοί απόστρατοι.
Παρόντες και αρκετοί ιπτάμενοι των F-104 μεταξύ αυτών και ο Νικόλαος Μανουσάκης δημιουργός των επετειακών F-104G «Όλυμπου» και «Τίγρη».  
Κατά την διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν 2 διελεύσεις και μια εικονική προσβολή του αεροδρόμιου από σχηματισμό 4 αεροσκαφών Α-7Ε,ΤΑ-7C Corsair της Μοίρας.
Στη δοξολογία χοροστάτησαν ο πρ. Νικόλαος Γουρδούπης, Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, ο πρωτοπρεσβύτερος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών,  κ. Χρυσόστομου και ο ιερέας της 116 Π.Μ., π. Παναγιώτης Πλυταριάς.
Έξω από τον χώρο του υποστέγου οπού έγινε η τελετή υπήρχε στατική έκθεση 4 αεροσκαφών, 2 οπλισμένων Α-7 Corsair καθώς και του επετειακού κουρσάρου το οποίο πηρέ θέση αμέσως μετά την πτήση του σχηματισμού.
Στην στατική έκθεση υπήρχε επίσης ενα F-104G STARFIGHTER με την παλαιά ασημί/λευκη βαφή, όπως τα είχε παραλάβει αρχικά η Μοίρα τη δεκαετία του 60, το οποίο τράβηξε το βλέμμα των προσκεκλημένων.







Ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης

Ο διοικητής της 336Μ επισμηναγός (Ι) Απόστολος Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου