Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Από την τσέπη των ασφαλισμένων οι εξετάσεις

Κόβουν  την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ: Από την τσέπη των ασφαλισμένων οι εξετάσεις


Από την τσέπη τους θα πρέπει να κάνουν από αύριο Πέμπτη τις διαγνωστικές εξετάσεις τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση παροχής των υπηρεσιών τους, αναστέλλοντας την, προχωρούν τα διαγνωστικά κέντρα από την Πέμπτη μη αποδεχόμενοι παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ.
"Όπως πολύ καλά γνωρίζεται, ο Οργανισμός σας αρνείται να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τα μέλη μας, διαγνωστικά εργαστήρια, από παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους σας, έχοντας καταστεί υπερήμερος", τονίζεται στο εξώδικο.
Γίνεται ακόμα λόγος για επιλεκτικές καταβολές παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για ίση μεταχείριση όλων των παρόχων υγείας.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που απευθύνονται στις κλινικές καλούνται να πληρώσουν το κόστος των υπηρεσιών που τους παρέχονται και εν συνεχεία να διεκδικήσουν από τον Οργανισμό τα χρήματα.
Το εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ
Στις 1 Νοεμβρίου 2013 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΑΦΟΥ) κοινοποιήσαν στον ΕΟΠΥΥ και στον υπουργό Υγείας το ακόλουθο εξώδικο αναφορικά με την επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους λόγω υπερημερίας των οφειλών και της παραβίασης συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Τελεσίγραφο Γεωργιάδη
"Τελεσίγραφο" προς τις ιδιωτικές κλινικές να ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ, απέστειλε ο υπουργός Υγείας.
Χαρακτήρισε την κινητοποίησή τους παράνομη και προειδοποίησε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα επανεξετάσει τη θέση στάση του.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, "ως προς το θέμα της επίσχεσης εργασίας των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη.
Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.
Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του".
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου