Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ε.Α.Α.Α. : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ                                                                                                            
     Αθήνα,  18-11-2013
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του ΣΑΣ
            Μέλη ΔΣ του ΣΑΣ
ΚΟΙΝ: Μέλη ΔΣ ΕΑΑΑ
            Παραρτήματα ΕΑΑΑ
           
            Κύριοι Συνάδελφοι του ΔΣ του ΣΑΣ
Με μεγάλη μου πραγματικά έκπληξη αλλά και αγανάκτηση συνάμα διάβασα στην εφημερίδα, “Νέα του ΣΑΣ”, που εκδίδει ο ΣΑΣ, τα όσα αναλυθή και ψευδή ανεγράφησαν, περί δήθεν απόψεών μου και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδος δυστυχώς, σχετικά με την εξέλιξη των αποφοίτων από τη ΣΤΥΑ, δηλ. να μην εξελίσσονται σε αξιωματικούς και να τελειώνουν την καριέρα τους με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή.
            Ουδέποτε Κύριοι εξέφρασα την άποψη αυτή και αυτό που εσκεμμένα εγράφη είναι ψευδέστατον και στόχο έχει την διαπόμπευσή μου και μόνον.
            Λυπάμαι που ενώ εδόθησαν διευκρινήσεις στον Πρόεδρο του ΣΑΣ τηλεφωνικώς σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία του ΔΣ αλλά και προφορικώς στο γραφείο μου όταν με επισκέφτηκε, δημοσίευσε τέτοιου είδους ανεπίτρεπτο και συκοφαντικό άρθρο.
Και διερωτώμαι αλήθεια, τι εξυπηρετεί αυτή του η ενέργεια ; Ποιά η σκοπιμότητα του ; Γιατί αυτή η ακατανόητη εμπάθεια στο πρόσωπό μου ; Γιατί αυτή η εμμονή του να με εκθέσει όταν ο ίδιος γνωρίζει την αλήθεια των όσων ακριβώς ανέφερα για το συγκεκριμένο θέμα ; Έτσι πιστεύει όπως άλλωστε γράφει και ο ίδιος θα είναι δίπλα στην Ένωση και επιθυμεί μια Ένωση ισχυρή, ή με την ενέργεια του αυτή συμβάλει στο αντίθετο και δυναμιτίζει την ενότητα ;  
            Θα συνεβούλευα τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Φαλτάιτς τον όποιο πραγματικά εκτιμώ, να είναι πιο προσεκτικός και να μην παρασύρεται σε τέτοιου είδους επιπολαιότητες, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
            Και για την αποκατάσταση της αλήθειας κύριοι συνάδελφοι αναφέρω τα παρακάτω.
            Πράγματι σε συνεύρεση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ένωσης (τυπική – οικογενειακή) έγινε συζήτηση για την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης στις Σχολές (ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) αλλά και για την εξέλιξη των στελεχών της ΠΑ σύμφωνα με το νέο νόμο, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής και αυστηροποίησης του νόμου. Εκεί ακριβώς ανέφερα τα εξής :  «Σήμερα οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι διαφορετικά λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει κρίση στους θεσμούς, στις αξίες και γενικότερα κρίση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται αξιοκρατία και αυστηρά κριτήρια επιλογής των ικανών παντού, όπως και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλες οι προαγωγές στους βαθμούς θα πρέπει να γίνονται με αυστηρά κριτήρια και αξιοκρατία και ειδικά στους ανώτατους βαθμούς, όπου τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αυστηρότατα και θα πρέπει να προάγονται οι επίλεκτοι, όπως αντίστοιχα θα πρέπει να προάγονται σε αξιωματικούς οι προερχόμενοι από τη ΣΤΥΑ με αυστηρά κριτήρια οι καλύτεροι και οι ποιο κατάλληλοι», θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι.
            Επίσης ανέφερα ότι θεωρώ και είναι άποψη μου, οι Διοικητές των Σχολών ΣΤΥΑ και ΣΥΔ πρέπει να προέρχονται από τις Σχολές αυτές και να είναι οι καλύτεροι, οι άριστοι με την ανάλογη βέβαια εκπαίδευση.  Το τελευταίο βεβαίως  αν και το γνώριζε ο κ. Φαλτάιτς ότι το είπα, δυστυχώς δεν το έγραψε σκοπίμως για προφανείς δικούς του λόγους. Άραγε γιατί ; Εδώ δεν υπάρχει μια αντίφαση σ’ αυτά τα οποία αναγράφει ο κ. Φαλτάιτς ;
            Επίσης ανέφερα ότι, εάν η ηγεσία θέλει να λύσει το πρόβλημα, να φτιάξει ένα νόμο ιεραρχίας και προαγωγών αντίστοιχο των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και της Αμερικής και να ισχύσει μετά από 3 ή 5 χρόνια ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν την εξέλιξη τους μέσω εγκυκλίου.
            Βέβαια αυτά από κάποιους καλοθελητές – κακοήθεις μεταφέρθηκαν παραποιημένα για προφανείς δυστυχώς λόγους.
            Την επομένη βέβαια όταν με ενημέρωσαν ότι αυτά τα οποία είπα μεταφέρθηκαν παραποιημένα και επρόκειτο να δημιουργηθεί πρόβλημα τηλεφώνησα στον κ. Φαλτάιτς και του διευκρίνισα τι ακριβώς είπα και μάλιστα σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία του ΔΣ του ΣΑΣ, η δε απάντηση του ήταν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν μετά την διευκρίνιση μου.
            Σε ότι αφορά την επίσκεψη του κ. Φαλτάιτς στο γραφείο μου, έγινε από αίτημα δικό του και όχι από πρόσκληση δική μου, όπως ψευδώς αναφέρεται, λόγω της επικείμενης επίσκεψης του ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη στην ΕΑΑΑ, προκειμένου να μεριμνήσω να τον συναντήσει για λίγο, για κάποιο προσωπικό του θέμα αλλά και για θέμα του ΣΑΣ και όχι να σχηματίσει προσωπική άποψη και γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα, διότι αυτό είχε ήδη διευκρινιστεί. Παρόλα αυτά όμως, παρουσία του Αντιπροέδρου Υπτχου  κ. Δελλή διευκρίνισα για άλλη μια φορά τι ακριβώς είπα για το συγκεκριμένο θέμα, και πώς όλα όσα μεταφέρθηκαν είναι παραποιημένα ψευδή και ανυπόστατα. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Γιατί το συνέχισε ο κ. Φαλτάιτς ενώ το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις ; Αυτό δεν θεωρείται συκοφαντία ; Κρίμα, λυπάμαι!!
            Σχετικά δε με το άνευ σημασίας περιστατικό μεταξύ του κ. Φαλτάιτς και του κ. Ρώτα, δηλαδή μεταξύ δύο μελών και συναδέλφων φίλων, ενός πρώην εκπαιδευτού και ενός εκπαιδευομένου θα μπορούσε να επιλυθεί διαπροσωπικά με σεβασμό και ευγένεια εκατέρωθεν και όχι να αποτελέσει πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδος, προφανώς για άλλους λόγους. Εξάλλου ο κ. Φαλτάιτς γνώριζε ότι ο κ. Ρώτας μου ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.
            Αν κύριοι συνάδελφοι ο κ. Φαλτάιτς ενοχλήθηκε τόσο πολύ και τον έθιξε όπως πραγματικά αναφέρει το άνευ σημασίας περιστατικό που συνέβη στο γραφείο μου, γιατί αλήθεια δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία όταν παρά τις παραινέσεις μου να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις στα Χανιά και στη Λάρισα που πραγματοποιήσαμε όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας ενάντια στις πολλαπλές μονομερείς περικοπές σε βάρος μας, όχι μόνον αρνήθηκε να συμμετάσχει, αλλά αντίθετα συντάχθηκε πλήρως με κάποιες Ενώσεις ΝΠΙΔ, και προέτρεπε τους συναδέλφους μέλη του ΣΑΣ και της ΕΑΑΑ, να μην συμμετέχουν σαμποτάροντας έτσι τις συγκεντρώσεις μας ;
            Αλήθεια τι πίστευε ο κ. Φαλτάιτς ότι οι περικοπές θα ήταν μόνον για εμάς και όχι για εκείνον ; Ποιά συμφέροντα τότε εξυπηρετούσε ;  Όχι πάντως των συναδέλφων και δικαίως τον αγνόησαν.
            Αγαπητοί συνάδελφοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πάρα πολλά. Η ενότητα και η ομοψυχία είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή αλλά και πάντοτε. Το αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε  και ενωμένοι θα κερδίσουμε όχι μόνο τη μάχη που δώσαμε όλοι μαζί και κερδίσαμε (να σταματήσουν οι περικοπές του 2014, 2015, 2016 που ήδη είχαν ψηφιστεί) αλλά αν χρειαστεί και άλλες μάχες, και να είστε σίγουροι ότι θα τις κερδίσουμε.
            Επιπολαιότητες και ενέργειες σαν αυτές που δυναμιτίζουν την Ενότητα δεν χρειάζονται και είναι καταδικαστέες από όλους. Όσοι προβαίνουν σε αυτές ας αναλογιστούν τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και να σταματήσουν να συνεισφέρουν στο διαίρει και βασίλευε που κάποιοι το επιδιώκουν διαχρονικά.
           
Εμείς θα το επιτρέψουμε ; Εγώ λέω όχι γιατί θα είναι άδικο και εις βάρος μας.
            Ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.                     
            Παρακαλώ πολύ η ανωτέρω επιστολή μου να μπει στην εφημερίδα «Νέα του ΣΑΣ» με τίτλο «Αποκατάσταση της Αλήθειας» στο επόμενο φύλλο και μάλιστα στην πρώτη σελίδα και να μου αποσταλεί προσωπικά η εφημερίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του ΣΑΣ.
Σας ευχαριστώ                                                                                   
                                                                                    Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ
                                                                           Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κων. Ιατρίδης
                                                                                    Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου