Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μήνυμα ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για μηνυμα 25 μαρτιου 
Στις  25 Μαρτίου είναι μέρα αγαλλίασης και τιμής για τον Ελληνισμό και τη Χριστιανοσύνη. Γιορτάζουμε το άγγελμα της επικείμενης έλευσης του Ιησού, του προστάτη των αδυνάτων, του κήρυκα της αγάπης και της ζωής, του Λυτρωτή Χριστού.
Η 25η Μαρτίου  είναι μέρα τιμής. Τιμούμε τους ήρωες της εθνικής εξέγερσης.
Η εθνική επανάσταση, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, είναι ίσως η κορυφαία περίοδος των αγώνων στο όνομα της αξίας που οι Έλληνες λάτρεψαν όσο κανείς άλλος λαός στη γη. Είναι η μονάκριβη ιδέα της Ελευθερίας, εκείνη που αγάπησε ο λαός μας μέσα στο ανυπέρβλητο μεγαλείο της θυσίας του.
Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι ορόσημο, είναι ο μεγαλύτερος ίσως σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και των Βαλκανίων , είναι σελίδα που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια, γιατί ο λαός , σύσσωμος πήρε την ηρωική απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον της Οθωμανικής τυραννίας και να διεκδικήσει με το αίμα του την Λευτεριά.
Η επανάσταση του 1821 , το σημαντικότερο γεγονός στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, δεν ήταν μια τυχαία εξέγερση. Δεν στηρίχτηκε σε ευνοϊκές συμπτώσεις ούτε στόχευε στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Αντίθετα ήταν ώριμο αποτέλεσμα των αντικειμενικών συνθηκών και της βούλησης των Ελλήνων πατριωτών.
Οι Έλληνες μπήκαν μπροστά σε έναν αγώνα οικουμενικό, σε έναν αγώνα πέρα από τα δικά τους σύνορα, τα δικά τους εθνικά όρια. Ο Ρήγας ήταν που κάλεσε με το Θούριο τους λαούς των Βαλκανίων σε ένα μεγάλο ξεσηκωμό.
Από κοντά και ο Μακρυγιάννης που με λόγια σοφά τόνιζε την αξία της συλλογικότητας και της εθνικής ενότητας στους μεγάλους αγώνες.
ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, επιμένει για το παράτολμο και το υπερβατικό στοιχείο στην επανάσταση του 21 αφηγούμενος χαρακτηριστικά :
« Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον δια πολεμοφόδια, καβαλλαρία , πυροβολικό. Ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την ιδικήν μας και την τούρκικη δύναμη. Τώρα οπού τελειώσαμε με καλό τον πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα. Αν δεν ευτυχούσαμε, ηθέλαμε τρώγει κατάρες και αναθέματα...»
Η 25 η Μαρτίου ημέρα τιμής προς την Παναγία αλλά και ημέρα τιμής προς τους ήρωες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και μας χάρισαν την ελευθερία.
 

Πόσο άραγε διαφορετικά είναι τα πράγματα στις μέρες μας;
Δεν είναι μήπως οι καιροί όπου αποζητούμε μια νέα ενότητα;
Το αγαθό της ελευθερίας αποχτήθηκε, όταν οι Έλληνες πολέμησαν συλλογικά, όταν πολέμησαν ενωμένοι και τότε νίκησαν. Ξεπέρασαν, τα προβλήματα, τις προσωπικές φιλοδοξίες και έθεσαν ως στόχο την ελευθερία και την αναγέννηση του Έθνους.
 Έτσι και εμείς σήμερα, καλούμαστε να δώσουμε κοινούς αγώνες, ενωμένοι και μ' ένα σκοπό την αναγέννηση του τόπου μας.
Σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες καλούμαστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου 
Είναι μηνύματα διαχρονικά που παραμένουν ανεξίτηλα μέσα στο χρόνο.
Μηνύματα αληθινά, αιώνια. Αυτό ήταν και παραμένει το μεγάλο φορτίο του Ελληνισμού. Ενός φορτίου άλλοτε δυσβάσταχτου και άλλοτε πανάλαφρου, μα πάντοτε ιερού. Είναι το φορτίο που επωμίζεται η σημερινή νέα γενιά.Μόνο όλοι μαζί μέσα σε μια καλά οργανωμένη κοινωνία των πολιτών και του πολιτισμού, μόνο μέσα από την συλλογική δράση θα ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον.Τιμούμε τους Αγωνιστές του 1821 όχι μόνο για τον ηρωισμό και την φιλοπατρία τους αλλά και για το όραμά τους.
Το 21 ήταν μια τεράστια αιμάτινη διαδρομή των Ελλήνων μέσα στο χρόνο. Μέχρι την επόμενη εποποιία μέχρι την επόμενη θυσία.
Γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο μας. Ο αγώνας των Ελλήνων συνεχίζεται
Ζήτω η 25 Μαρτίου
Ζήτω οι αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία
Άσβεστη Τιμή και αιώνια δόξα στους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.
Χρόνια Πολλά σε όλους.

                                             ΤΟ ΔΣ ΕΑΑΑ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου